המנגיומות בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/02/2011 | 10:00 | מאת: חגית

אני בת 29 .לפני 5 שנים נמצאו אצלי 3 נגעים היפראקוגנים והרופא ביקש שלאחר שנה אעשה בדיקה נוספת . לא עשיתי את הבדיקה כי נכנסתי להיריון ו לפני 3.5 שני ילדתי בזמן ההיריון התגלתה לי רעלת היריון ומאז הלידה הערכים של הכבד שלי היו מאוד גבוהים לא טיפלתי בזה אך מאז אני מאוד חלשה ומאז אני סובלת מכאבים חזקים בבטן העליונה לאחר הקאה זה היה עובר לא טיםלתי אך לפני כחודש הכאבים לא פסקו גם לאחר הקאה ואושפזתי באולטרסאונד נמצאו אצלי אבנים בכיס מרה דלקת בלבלב והמנגיומות רבות בכבד (הערכים של הכבד הגיעו ל 2.9 בזמן האישפוז) כרגע אני ממתינה לניתוח להסרת כיס המרה אני מבינה שהמנגיומות הן סוג של גידול שפיר אך אינני מבינה מה זה אומר ומה הן ההשלכות אני ממתינה ל mrcp ואני מבינה שהבדיקה הזו תיתן לי יותר אינפורמציה לגבי ההמנגיומות אך לפני כן הייתי רוצה לדעת מהן הסיכונים והסבר מפורט יותר על ההמנגיומות בתודה מראש חגית

08/02/2011 | 00:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המנגיומה בכבד הוא הגידול השפיר השכיח ביותר בכבד, גידול זה אינו הופך אף פעם לממאיר. ולרוב אינו דורש טיפול או מעקב. המנגיומה בדר"כ בודדת אך גם יכולות להיות מס המנגיומות. באופן נדיר צריך לטפל בהמנגיומה, בעיקר כאשר מגיעה למימדים ענקיים כמו מעל ל- 10 ס"מ ואז גורמת לכאב בטן, לא מהסו שלך. בקיצור, אין צורך בטיפול לגבח ההמנגיומות שלך, ומאידך את כיס המרה שלך צריך להסיר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב