הוצאת כיס מרה והריון.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/01/2011 | 04:12 | מאת: ש.

מדוע כל כך ממהרים להוציא את כיס המרה ? מה ההשלכות ? כיצד אדם מתפקד ללא כיס מרה ? מה קורה עם הבילירובין ?... מתכננת להכנס להריון.

29/01/2011 | 22:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בחולים הסובלים מהתקפי כאב על רקע אבנים בכיס המרה ההמלצה החד משמעית להוציא את כיס המרה נובעת מהסיבוכים הפוטנציאלים הקשורים למצב זה כגון דלקת כיס המרה, אבצס של כיס המרה, צהבת חסימתית ודלקת לבלב חדה. גם במקרים שהסיבוכים הנ"ל אינם מתרחשים אך החולה עובר מס' התקפים עד שמשתכנע כי עליו לעבר ניתוח, הניתוח לרוב קשה טכנית עקב היות כיס המרה דבוק לסביבתו על רקע התקפי העבר מה שיכול להסתיים בסיבוכים שלאחר ניתוח או אף מעבר מניתוח לפרוסקופי לניתוח פתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב