רחל 2 א 9 גבעתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/01/2011 | 11:07 | מאת: שולמית

תודה על התשובה הייתה לי התקפה בסוף אוקטובר - הרגשה של לחץ בחזה וכאילו לא יורד לי אוכל - ניגשתי למיון מכבי - עשו לי אקג כי חשבו זה לב אבל היה בסדר - בכל זאת הרופא שלח אותי לתל השומר ושם עשו לי בדיקת דם לבדוק אנזימים צילום חזה ושוב אקב - החליטו שזה לא התקפת לב ואמרו לי לבדוק את מערכת העיכול - אני כבר הרבה שנים עם אבן גדולה בכיס המרה לאחר שבוע - שוב התקפה - הפעם יותר קצרה בערך שעה וחצי כי בפעם הקודמת זה היה בערך שעתיים - אי אפשר להגדיר את זה בתור כאב חזק אלא לחץ באמצע איזור החזה - כמו שזה בא זה הלך - מאז לא היה כלום ואני שיניתי את הרגלי האכילה - לא אוכלת מטוגן לא קמח לבן וממתקים רק פירות ירקות ובעיקר עוף בגריל או אוכל מבושל אני ירדתי 5 קילו ותמיד עסקתי בספורט - שוחה בקיץ הולכת המון בחורף לכן ידעתי שזה לא עניין של לב אלא מערכת העיכול - עשיתי גסטרוסקופיה ומצאו גסטריטיס קלה וגם בקע בבטן קלה - אני חוזרת רופאת הגסטרו בחודש הבא כל הבדיקות היו תקינות לא שמתי לב לגבי תפקודי כבד אלא אם כן זה היה בבדיקת דם והבדיקה הייתה תקינה נ.ב. פתאום גיליתי באחד המאמרים שאסור לי לאכול אבוקדו וטחינה למרות שאלו דברים שאני אוכלת על בסיס יומי וההתקפות לא חזרו - אולי זה אומר משהו עכשיו נשארת השאלה למי עוד ללכת להתייעץ כי בבית חולים מחכים לתשובתי הסופית אם ללכת לניתוח או לא --------------------------------------------------------------------------------

15/01/2011 | 18:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נראה לי כי ההתקפים הללו נובעים מהאבן בכיס המרה, הממצאים בגסטרוסקופיה אינם יכולים להסביר התקפים אלו, אבל אבנים בכיס מרה כן. ממליץ לך על הניתוח. אינני חושב שיש הרבה טעם במסע התייעצויות. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב