האם הפתרון היחיד הוא כירורגי?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/12/2010 | 23:43 | מאת: טלי

אני בת 36, סובלת מריבוי אבנים בכיס המרה. בעלת עודף משקל. לאחרונה גם יש כאבים וההמלצה היא לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה. התייעצתי עם 3 כירורגים - שניים מהם אפילו לא הציצו באולטרה סאונד שלי. השאלה שלי היא מדוע ניתן באופן אוטומטי פתרון כירורגי? האם אין שום פתרון אחר? האם שימוש בחומצה אורסודאוקסיכולית לא יכול להועיל? אני מרגישה שהיד ממש קלה על ההדק, ובכל זאת מבחינתי ניתוח הוא ניתוח הוא ניתוח ואולי יש פתרון אחר... תודה רבה

22/12/2010 | 12:31 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אבנים בכיס מרה אשר גורמות לכאב בטן והתקפים אופיניים מחייבים הסרת כיס המרה. הסיבה להמלצה גורפת זו נובעת ממס' סיבות: 1. אבנים אלו עלולות לגרור סיבוכים מגוונים בעתיד כדוגמת דלקת כיס המרה, דלקת הלבלב, צהבת חסימתית ואף ניתוח מורכב יותר להסרת כיס מרה שעבר ארועי דלקת בעבר. 2. הבעיה במצב זה הוא ליקוי בתפרוד הכיס המתבטא בהתהוות מרה "חולית" , מלשון חול וזו מתגבשת עם הזמן לאבנים. בעבר היו ניסיונות להמסת האבנים שהצליחו להמיס אבנים בכיס מרה רק בחלק מהמקרים ובחלק אחר היו אבנים מסוג שלא נמס. באותם מקרי הצלחה , הייתה חזרה של האבנים בתוך חצי שנה.כ"כ לטיפול להמסת אבנים שניתן לתקופה ארוכה של חצי עד שנה היו תופעות לואי. אך העיניין העיקרי היה חזרת האבנים ולכן שיטת ההמסה של אבני כיס מרה נזנחה לפני שנים. בקיצור, ממליץ על ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב