אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/11/2010 | 14:28 | מאת: מ

שלום רב אני אמא לבן 17 שבמהלך בדיקות בלשכת גיוס אובחן כחשד למראה מורפנואידי ונשלח עקב כך לבדיקות אקו לב וא.א.ג אני כמו כל אמא מודאגת בדקתי באינטרנט ונחרדתי לגלות כי אכן בני עונה על כל המאפיינים של המחלה וכי זו למעשה תסמונת גנטית מה זה בעצם אומר לגביו? מה לגבי הצבא ? ובכלל למה אף גורם מקצועי לא חשד בזאת עד היום? תודה מראש .

27/11/2010 | 11:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מראה מרפנואידי אינו בהכרח אומר שלאדם יש תסמונת מרפן!! לכן מניח שיעבור בירור עד לאישור או שלילת האבחנה. מציע לא להכנס לסרטים ולהמתין עד תום הבירור.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב