דלקת חריפה בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/09/2010 | 21:53 | מאת: סיגל

אבא שלי מאושפז כבר שבוע עם דלקת חריפה מאוד בלבלב בטיפול נמרץ נשימתי. הוא הועבר לטיפול נמרץ משום שכשהגיע לבית החולים הוא התייבש ונתנו לו אינפוזיות רבות כדי שהכליות שלו לא יפגעו וכך נכנסו לו מים לריאות. הוא נמצא במצב שבו הוא מונשם ומורדם בכדי לטפל במצב הנשימתי שלו. אומרים לנו הרופאים כי מצב הדלקת שלו עדיין ממש חמור וגם המצב הנשימתי שלו לא טוב. בקיצור קשה אבל יציב. אמרו לנו כי הטיפול לוקח המון זמן וכי השינוי הוא מאוד איטי. שאלתי היא - האם באמת ריפוי הדלקת לוקח המון זמן והאם המים בריאות הוא חלק מהסיבוכים של דלקת בלבלב. וכן במידה ונרצה לקבל חוות דעת נוספת, למי ניתן לפנות וכיצד ניתן לבצע זאת? תודה סיגל

28/09/2010 | 13:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לדלקת הלבלב גורמים רבים כגון אבנים בכיס המרה, שתיית אלכוהול או יתר שומנים בדם, תרופות מסוימות ועוד גורמים רבים אחרים פחות שכיחים. מרבית הדלקות קלות, חלק מהן, כעשרה אחוזים יכולות להיות חמורות והן אלו אשר גורמים לקריסת מערכות בגוף. למעשה הדלקת בלבלב היא הגפרור שמצית את האש, מאותו הרגע מתגלגל כדור שלג המתבטא בהתפתחות אי ספיקת כליות, ראות, לב וכול'. בשלב הראשון של דלקת הלבלב החולה צריך להיות מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ לצורך טיפול נמרץ. בתקופה זו הוא מקבל טיפול תומך עד אשר המערכות השונות בגוף מתאוששות ודלקת הלבלב חולפת. כמובן החולה צריך להיות כל הזמן הזה תחת השגחה של הכירורגים כי לדלקת לבלב חמורה יכולים להיות סיבוכים אשר עלולים לדרדר את מצב החולה ואשר דורשים התערבות כירורגית. לרוב סיבוכים אלו מופיעים לאחר הפאזה הראשונה של דלקת זו, קרי, לאחר כשבועיים. האינדיקציות להתערבות כירורגית ידועות לכירורגים המטפלים, לרוב המעקב דורש מעקב קליני ובדיקות CT חוזרות. מחלה זו אשר מופיעה בצורה החמורה שלה יכולה להיות קשה וממושכת, בהחלט ישנה תקווה ומנסיוני חלק מחולים קשים אלו יוצאים מהמחלה החמורה, כתלות ברקע הבריאותי שלהם ובגילם. רפואה שלמה.

28/09/2010 | 20:45 | מאת: סיגל

תודה רבה דוקטור, רציתי לדעת האם כדי להתייעץ גם עם רופא מומחה נוסף או לסמוך על הצוות הרפואי? ואם כן, איך אני מאתרת רופא מומחה בנושא? את האמת נראה כי הם עושים עבודה טובה, אך תמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב