בדיקות בילרובין ילד בן 10

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/09/2010 | 07:17 | מאת: רויטל

בוקר טוב, להלן תוצאות דם שהתקבלו לבני בן ה- 10 לתפקודי הכבד. הבלרובין מעט גבוה מתווך הנורמה, האם יש לבני בעייה כלשהי, מה המשך הטיפול ?? המון תודה HDL_CHOLESTEROL 77 mg/dl BILIRUBIN-TOTAL 1.8 mg/dl 0.1 עד 1.2 מ"ג/ד"ל. BILIRUBIN-DIRECT 0.31 mg/dl תווך נורמה 0.1 - 0.29 GOT (AST) 25 U/L GPT (ALT) 15 U/L GGT 20 U/L

23/09/2010 | 19:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית הייתי חוזר על בדיקת תפקודי הכבד פעם נוספת. במידה והבילירובין חוזר עדין גבוה מהנורמה בנוכחות שאר אנזימי כבד תקינים, הכי סביר שיש לו תסמונת ע"ש גילברט שזו סוג של הפרעה מטבולית כבדית ללא כל משמעות. מתבטאת בעלייה קלה של הבילירובין בלבד, בעיקר במצבי צום או דלקת לא ספציפית, איננה נתפסת כמחלה אלא כתופעה שאינה בעלת משמעות וחיים איתה עד 120.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב