כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/08/2010 | 18:51 | מאת: אורן

שלום יש לי אבנים בכיס המרה ולפני כמה ימים עברתי בדיקה של הצינור כי היה חשד שנתקע לי אבן בצינור שעובר דרך כיס המרה זה היה עם הרדמה בסוף האבן לא היתה אבל הרחיבו לי את כיס המרה עם חתך כדי שהאבן תעבור דרך המעיים והחוצה ביציאות עוד חודש אני אמור לעבור כריתת כיס מרה ואני מתלבט לגבי כמה דברים ואשמח לעצה טובה 1. האם כדאי לעשות את הניתוח בבית חולים פרטי ולבחור מנתח רופא שאני חושב שהוא טוב או שאין זה משנה? או שכדאי בבית חולים ציבורי? 2. אני מאוד חושש מההרדמה למרות שאני בריא בדרך כלל צעיר בן 30 ורזה אמרו לי שאני יכול להמשיך להיות עם האבנים אבל מומלץ לכרות את כיס המרה כדי שלא יהיו בעיות בעתיד איך להתגבר על כל זה? כי לפני שנה הייתי מועמד לניתוח זה וביטלתי מפחד בגלל ההרדמה שמפחידה אותי? תודה

28/08/2010 | 14:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה והאבנים בכיס מרה הן שקטות ומעולם לא גרמו לבעיות, קרי, כאב בטן או דלקת כיס המרה או הפרעה בתפקודי כבד או דלקת הלבלב וכול' אז אין צורך לעבור ניתוח. במידה והן לא שקטות בהחלט צריך לעבור הניתוח. עקרונית אני מאמין כי הכירורג יותר מפחיד מהמרדים, ז"א, ההרדמה הכללית היא הרדמה בטוחה ולא מסוכנת, בעיקר בצעירים. לעומת זאת, מרבית הסיבוכים הפוטנציאליים הם דוקא מצד הכירורג. לכן, תמיד כדי לבחור במנתח טוב. בהצלחה.

29/08/2010 | 12:13 | מאת: אורן

עוד שאלה: בבית החולים הציבורי עברתי בדיקה עם הרדמה EREP מאחר והיה חשד לאבן בצינור כיס המרה עכב כאבים חזקים בבדיקה בוצע חתך למעבר האבן דרך המעיים הכיס מרה נראה כבוצית והאחיבו את המעבר לאחר מכן נקבע לי ניתוח לעוד כחודש המחלקה מאוד טובה לפי מה ששמעתי מאנשים שעברו שם ניתוחים אבל בכל זאת אני חושש האם אני עושה בטוח שבחרתי בבית חולים ציבורי על פני מנתח פרטי שאני בוחר? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב