דלקת בכבד בזמן הריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/07/2010 | 08:24 | מאת: אסף

אישתי בשבוע העשירי להריונה ולאחר בדיקת דם שיגרתית התגלתה דלקת בכבד לאחר יעוץ עם רופא משפחה הוחלט על בדיקת דם נוספת בעוד שבועיים ואם לא יחול שיפור בבדיקת הכבד יש אפשרות ואישתי תצטרך להפסיק את ההריון שאלתי היא אם יש צורך בהפסקת ההריון במידה ולא יהיה שיפור בבדיקה ומה דרכי הטיפול הטובים ביותר לדלקת בכבד בזמן הריון

31/07/2010 | 11:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית , לא לרוץ להפסקת הריון. באיזו דלקת כבד מדובר? מה התוצאות מראות? האם מדובר באבחנה שנעשתה על סמך הפרעה בתפקודי כבד בבדיקת הדם? או מדובר בבדיקת נוגדנים לוירוס ההפטיטיס? חשוב לזכור כי בהריון יכולה להיות הפרעה בתפרודי הכבד מעצם השינויים בהריון שאר ניתנת לטיפול תרופתי וחולפת בסיום ההריון. האם סובלת מסימפטומים כלשהם?

31/07/2010 | 21:20 | מאת: אסף

בוצעה בדיקת דם GOT - ב29/6 הראה 48H ב11/7 הראה 24 בוצעה בדיקת דם GPT-ב29/6 הראה 89H ב11/7 הראה 44H בוצעה בדיקת דם ALK PHOSPHATASE ב11/7 הראה 52 בוצעה בדיקת דם BILIRUBIN-TOTAL ב11/7 הראה 0.6 מה התוצאות מראות והאם זה עלול לסכן את אישתי או את העובר והאם יש סיכוי קלוש שנצטרך להפסיק את ההריון אם תוצאות הבדיקה לא ישתפרו

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב