אבנים בכיס המרה / ערכי בדיקות גבוהים, מה לעשו ת?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/06/2010 | 15:17 | מאת: שרית

ד'ר אוחנה שלום רב, אני בת 64.5 עברתי בחודש מאי 2010 ניתוח הוצאת רחם ותיקון השלפוחית בהרדמה מלאה.בביקורת רופא גילו לי את הערכים הבאים : GGT =76 ובבדיקה חוזרת, לאחר יומיים ירד ל GGT =53. ALK PHOSPHATASE = 164 ולאחר יומיים = 134 . EOS = 11.2 ולאחר יומים= 9.5 . לפני כעשר שנים היתה לי אבן קטנה בכיס מרה. בעקבות כך נשלחתי היום לאולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה.היום גילו לי 2 אבנים בגודל 0.5 ו 0.4 . רקע רפואי : הנני חולת סכרת סוג 2, יש לי כולסטרול , לחץ דם גבוה,ובלוטת התריס עובדת לאט. נוטלת כדורים לאיזון הרמות . שאלתי לד'ר :מה סיבת הרמות הגבוהות,והירידה בערכים לאחר יומיים? האם כדאי לגשת לבדיקות נוספות? ואיך ניתן לטפל בכך? האם המצב מסוכן ועד כמה הדבר דורש טיפול- ניתוח ? כרגע אני בהחלמה מניתוח הקודם- מלפני חודש, ברצוני לציין שהנני מודאגת בותר.

19/06/2010 | 18:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מניח שההפרעה בתפקודי הכבד התרחשה במהלך תקופת ההתאוששות מהניתוח שעברת. כ"כ אני מניח שלא סבלת מהתקף אופייני של כאב על רקע אבנים בכיס המרה, ולא מדלקת לבלב או זיהום עולה של דרכי המרה. ההפרעה המהירה והחולפת בתפקודי הכבד יכולה להיות על רקע מצב לאחר ניתוח והשימוש בחומרי הרדמה. כמו כן מצבי רקע כמו סכרת ויתר שומנים בדם יכולים לגרום להפרעה בתפקודי כבד. קיימים סוגי אנטיביוטיקה שונים אשר ניתנים באופן שיגרתי בבתי החולים או תרופות שונות הניתנות דרך הפה, אשר גם הם יכולים לגרום להפרעה חולפת בתפקודי הכבד. לכן, מציע בשלב זה לא לקחת החלטה טיפולית לגבי האבנים בכיס המרה, אלא להיות במעקב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב