כאבים בצד ימין של בטן תחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/05/2010 | 10:19 | מאת: טליה

שלום רב אני סובלת קצת יותר משבוע מכאבים בבטן התחתונה מצד ימין (ממש באיזור האפנדציט).הכאב הינו ללא תלות בפעילות שאני עושה או אוכלת.. מהם הצעדים שעלי לעשות כדי לבדוק את מקור הבעיה? תודה רבה

29/05/2010 | 16:21 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

חשוב באבחנה מבדלת של כאב הגיל של המטופל אשר לא ציינת, מכל מקום כאב בבטן ימנית תחתונה בנשים יכול להיות ממקור גניקולוגי, כמו גם כתוצאה מדלקת בדרכי השתן (במקרה זה יתלוו תסמינים נוספים כמו שריפה במתן שתן יחד עם עלייה בתכיפות ובתדירות), דלקת של המעי הדק הסופי או המעי הגס, גידול של המעי הגס הינו אפשרות באוכלוסיה המבוגרת. דלקת התוספתן הינה מחלה לרוב חדה ובעלת מהלך מהיר המביא לרוב את המטופלים לבדיקה בחדר מיון. הזנחה של מצב זה יכול להיות קשור בהתהוות אבצס בחלל הבטן יחד עם התמשכות כאב הבטן, והאדם בהחלט מרגיש חולה. זיהום ויראלי כמו שפעת אשר ארעה כשבועיים טרם הופעת כאב הבטן יכול להיות קשור בהגדלת בלוטות לימפה באזור הבטן הימנית התחתונה ולכאב באזור זה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב