הרחבת דרכי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/05/2010 | 21:26 | מאת: סיון

אמי בת שמונים. בבדיקת CA125 התקבל ערך גבוה(60). תוצאות CT מראות על "הרחבת דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות ללא עדות לסיבת החסימה. כיס המרה נראה תפוח." כמו כן התגלה ברונכיאקטזיות באספקט האחורי של בסיס הראות. האם תוצאות אלו מעידות על ממאירות בכיס המרה? האם יש לבצע בדיקות נוספות? מהו הטיפול המקובל במקרה זה? תודה רבה על עזרתכם

13/05/2010 | 23:42 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הרחבת דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות, כולל כיס המרה מצביעה על תהליך חוסם בגובה ראש הלבלב. האם יש לאימך כאב בטן? האם יש לה צהבת? הייתי ממליץ בשלב זה על בדיקה שנקראת EUS שזו בדיקה הדומה טכנית לגסטרוסקופיה, אלא שבקצה המכשיר נמצא מתמר של אולטרהסאונד לצורך סריקת אזור ראש הלבלב בצורה מדויקת יותר. לעיתים ישנם גידולים קטנים הצומחים מתוך צינור הלבלב ויכולים לגרום לחסימה, שכיחים בגיל המבוגר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב