אלוריל ועליה בערכי אנזימי הכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/01/2010 | 23:59 | מאת: רון

שלום רב, כתבתי לפני מספר ימים כי אני בן 55 אוכל אוכל בריאותי ופעיל ספורטיבית. במשך השנים ערכי ה - ALT נעו מ - 22 ועד 25 כאשר פעם אחת בעבר היה ערך של 36. לפני כחודשיים נמצא ערך של 42 ולפני כשבוע בבדיקה חוזרת נמצא ערך של 44. הבדיקות האחרונות נעשו בשל מחלת הגאוט שתקפה אותי עקב עליה משמעותית של חומצה אורית. בשל הרצון להוריד את ערכי החומצה האורית הוחלט על נטילת כדורי אלוריל וכאמור בבדיקות כעת נתגלו ערכים גבוהים יותר של ALT מאשר היו בעבר ואף חריגה מהנורמה. בנוסף, התגלתה חריגה מהנורמה ( 39 ) של AST כאשר בבדיקות במשך השנים הערכים היו בין 30 ל- 36. שאלתי רופא האם יש קשר לכדורי האלוריל שאני נוטל ומה עלי לעשות בנידון והתשובה שקבלתי היתה כי בהחלט לכדורי האלוריל יש השפעה הפיכה על העליה בערכי אנזימי הכבד וכדאי להפסיק את האלוריל וליטול כולכצין. השאלה: א. מה הכוונה בעליה בערכי אנזימי הכבד ולמה הדבר עלול להוביל? ב. אם יש השפעה שלילית של האלוריל וכל תרופה אחרת על הכבד או על איבר חיוני אחר מדוע בכלל הומלץ לי ליטול אלוריל והרי ידוע לי התשובה שלכם כי יכול להיגרם נזק, גם אם הפיך, לכבד. ג. כולכיצין מוריד את ערכי ה uric asid ? ד. התקף הגאוט כבר חלף לפני מספר חודשים. אם כך מה דעתכם שאפסיק לגמרי ליטול את האלוריל או כל תרופה אחרת להורדת חומצת השתן (אני משתדל שלא לאכול מזון עתיר פורינים). אגב, הרמאטולוג דווקא המליץ שלא ליטול אלוריל אך הנפרולוג (קריאטנין קצת מעל הנורמה 1.3)וגם רופא המשפחה המליצו שכן ליטול את האלוריל... תודה

11/01/2010 | 08:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כמעט לכל התרופות ישנן תופעות לואי, אך לא כולן מתבטאות אצל החולים הנוטלים אותם. ז"א שלא ניתן במרבית המקרים לצפות מראש מי יפתח תופעות לואי ואיזה. מאידך, עקב הפוטנציאל לתופעות לואי אלו הרופאים יודעים לשימם את החולים תחת מעקב בדיקות דם על מנת לברר את הופעתם. לגבי המשך מדיניות הטיפול בגאוט אצלך, ממליץ להתייעץ עם הראומטולוג שהוא בר הסמכא בעיניין.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב