בעיה בתפקודי כבד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/01/2010 | 16:54 | מאת: רון

שלום, בן 55 אוכל אוכל בריאותי ופעיל ספורטיבית. במשך השנים ערכי ה - ALT נעו מ - 22 ועד 25 כאשר פעם אחת בעבר היה ערך של 36. לפני כחודשיים נמצא ערך של 42 ולפני כשבוע בבדיקה חוזרת נמצא ערך של 44. הבדיקות האחרונות נעשו בשל מחלת הגאוט שתקפה אותי עקב עליה משמעותית של חומצה אורית. בשל הרצון להוריד את ערכי החומצה האורית הוחלט על נטילת כדורי אלוריל וכאמור בבדיקות נתגלו ערכים גבוהים יותר של ALT מאשר היו בעבר ואף חריגה מהנורמה. בנוסף, התגלתה חריגה מהנורמה ( 39 ) של AST כאשר בבדיקות במשך השנים הערכים היו בין 30 ל- 36. האם יש קשר לכדורי האלוריל שאני נוטל ומה עלי לעשות בנידון? תודה

08/01/2010 | 13:29 | מאת: מבינה ויודעת

אבל וזהו אבל גדול. תוספת של אלוריל בזמן התקף של גאוט נוטה להחמיר את מצב ההתקף ולכן אין להתחיל אלוריל בזמן ההתקף ואם מופיע התקף בזמן נטילת האלוריל לפעמים יש מקום להפסיק זמנית את נטילת האלוריל עד חלוף ההתקף. זוהי, אגב, טעות הנפוצה למדי בקרב רופאי משפחה או רופאים לא מיומנים לטיפול במצב זה. חשוב גם להבהיר שלא כל מי שיש לו רמות מוגברות של חומצה אורית או מישהו עם תמונה קלינית העשויה להתאים להתקף של גאוט יש לו באמת גאוט. האבחנה הסופית של גאוט היא בניקור ע"י מחט המבוצע בזמן ההתקף מן האזור הנפוח והמודלק. שבוע טוב

11/01/2010 | 08:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אלוריל יכול לגרום לפגיעה חולפת בכבד ולכן יש לעקוב אחר תפקודי הכבד. במידה ואלה יראו החמרה מתקדמת יהיה צורך להפסיק התרופה ולשקול טיפול חלופי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב