האם הסימפטומים מעידים על בעיה בלבלב או דרכי המרה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/12/2020 | 23:17 | מאת: קובי

שלום, בן 26 ברקע קרוהן קל/בינוני שאובחן בשנת 2017. מזה שלוש שנים אני סובל מכאב בבטן שמאלית עליונה, וב5 חודשים האחרונים אני מרגיש שהכאב הזה מקרין לגב שמאל, בגובה הצלעות התחתונות, בגב. *לעיתים מרגיש תחושת אי נוחות וכבדות בבטן שמאלית עליונה, תחושת הכאב ואי הנוחות מתגברת בשכיבה על בטן שמאל, ואם אני שם את כף היד על אזור הבטן השמאלי בזמן שכיבה, הכאב מוקל (מאוד מוזר שזה גורם הקלה). *הכאב מתגבר לעיתים בזמן הליכה ובסיבובים חדים, ובזמן נשימה ונשיפה. נשלחתי לבצע לפני כ5 חודשים בדיקת MRE ללא חומר ניגוד כדי לברר מעורבות קרוהן במעי דק, הרוב היה תקין למעט: ""קשריות לימפה מזנטריאליות בולטות בבטן ימנית תחתונה ובבטן שמאלית עליונה לא מוגדלות על סמך מדידת קוטרן, יתכן ריאקטיביות". בנוסף יש לי ב5 חודשים האחרונים בבוקר שתן כתום כהה מאוד, ובבדיקת US שביצעתי לפני מספר ימים נמצא טחול מוגדל 13.6 לא יודע לאיזה רופא לפנות לגבי תלונותיי, ומה כדאי לי לעשות? תודה.

שלום קובי אנא פנה לנכון הגסטרואנטרולוגיה בבלינסון. הם מומחים למחלות מעי דלקתיות שלעיתים קשורות למחלות בדרכי המרה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב