שאלות בנושא בארט

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/10/2009 | 14:02 | מאת: סוף על הקטינו

לאחר התייעצות עם הרופא המטפל ועם רופא פרטי לחוות דעת נוספת, עדיין נותרו מספר שאלות (שעבור חלקן אפילו קיבלתי תשובות סותרות), לפני שאגש לייעוץ פרטי נוסף (שובר שיוויון :-)), אשמח לשמוע חוות דעתכם בנושא. לאחר צרבת תכופה שנמשכה כשנה, אובחן בארט ללא דיספלזיה (הביוספיה נלקחת מהוושט), בן 30, בריא, לא מעשן ומשקל תקין. מזה מספר חודשים אני נוטל 2 כדורי אומפרדקס ביום, ואין זכר לצרבת כלל וכלל. 1. להלן האבחנה המלאה, למיטב הבנתי האבחנה מנוסחת בזהירות ולא חד משמעיות (may be), האם זה הניסוח הסטנדרטי, ולמרות הזהירות, אכן יש בארט, או שהאבחנה לא חד משמעית ? (או במילים אחרות, האם יש מצבים שבהם כתוב שיש בארט, ולא may be consistent... ?) mild to moderate reflux esophagitis, fundic mucosa and a small fragment of gastric mucosa with goblet cells, may be consistent with barrett's mucosa (if present in the esophagus) no dysplasia 2. האבחנה כללה גם בקע סרעפתי בגודל 3 מ"מ, אני חושש ממצב שבו בשל הבקע, ימשיך להגרם נזק לוושט, למרות שאין לי צרבת. האם זה נכון שחוסמי PPI לא חוסמים מרה, שעלולה לעלות ולהמשיך להזיק לוושט ? האם יש נוזלים נוספים, פרט למרה, שעלולים לעלות ולהזיק, למרות שלא אחוש בכך ? 3. לאור הנתונים הנ"ל, מה דעתכם לגבי ביצוע ניתוח לתיקון הבקע ו/או הסרת שכבת הרירית ? 4. האם בארט ללא דיספלזיה הפיך עם השנים ? 5. אחד הרופאים המליץ על בדיקת מנומטריה ו PH מטריה כדי להבדיל בין אבחנה של רפלוקס לבין דלקת על רקע חיידקיף השני אמר שאין צורך, אבל לא ממש הבנתי מה המטרה, מישהו יכול להסביר ולומר דעתו ? 6. הבנתי שבאיכילוב יש רופא שמבצע גסטרוסקופיה עם צביעה מיוחדת של הוושט, שיכול לזהות שינויים ממאירים בתוך הרירית של הבארט, מישהו מכיר את הטיפול ? רלוונטי בשלב זה ? מומלץ ? תודה רבה וחג שמח ! אגב, במידת האפשר, אשמח לקבל המלצה לרופא מומחה ובכיר בתחום, לייעוץ אישי בנושא.

08/10/2009 | 00:17 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נדמה לי שבעבר עניתי למספר רשימות שאלות מהסגנון הנ"ל. המלצתי עבורך היא ניתוח לפרוסקופי. בהצלחה.

08/10/2009 | 00:26 | מאת: סוף על הקטינו

או שיש סיבות נוספות ? :-) בל מקרה, אשמח לקבל תשובות לשאלות, תודה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב