תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/07/2009 | 09:55 | מאת: עליזה

ביתי בת 17.9 רוצה לעשות ניתוח פלסטי אף בתקודי כבד הבילורובין טוטל 1.6 ודירקט0.50 הקרישה 16.1 ו PT INR 1.24 א. האם יש לזה טיפול כדי להגיע לנורמה? ב. ממה זה קורה? האם לחצים נפשיים משפיעים? ג. האם יש קשר בין הבילורובין והקרישה? ד. האם יש בעיה לבצע את הניתוח בממצאים אלו כששאר הבדיקות בסר? תודה אני זקוקה דחוף לתשובות ושוב תודה

01/08/2009 | 11:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הבילירובין המוגבר אצל מישהי בריאה, ללא הפרעה נוספת בשאר תפקודי הכבד מעלה את האבחנה של סנדרום ע"ש גילברט. מדובר בסנדרום המתבטא בעלייה של הבילירובין , בעיקר הבלתי ישיר (כפי שבמקרה הזה), ללא הפרעה בתפקודי הכבד אשר נובע מחסר חלקי באנזים מסוים. סנדרום זה לרוב חסר משמעות קלינית ואינו מצריך טיפול או גורם לנזק עתידי. רמת הבילירובין עולה באופן טיפוסי בעקבות צום, לאחר ניתוח או מחלת חום כלשהיא. רמת INR של 1.24 אינה מוסברת על רקע זאת. בבעיות כבד מסוימות בהחלט יכול להיות קיים הקשר בין רמת הבילירובין ותפקודי הקרישה אשר לרוב נובע מירידה או הפרעה בתפקוד הכבד. אני מניח שמדובר בבחורה צעירה ובריאה, ללא כל רקע של מחלה. האם סבלה בעבר מצהבת או דלקת נגיפית של הכבד? האם נוטלת תרופות כלשהן? במידה ולא הייתי חוזר על בדיקת הקרישה שוב פעם כולל תפקודי הכבד. מכל מקום, התוצאות הנ"ל לא צריכות למנוע את הניתוח, אבל דורשות תמיד התייחסות רצינית לבירור סיבתן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב