המשך-תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/06/2009 | 21:46 | מאת: יוסי

שלום תודה על התשובה הקודמת,יש לי שתי שאלות קטנות,אחת האם רמת gpt בתפקודי כבד ורמת טריגליצרידים (כאמור gpt 80 וטריגליצרידים 270) יכולים להיות מושפעים מאכילה חד פעמית של שומנים(ערב לפני הבדיקה אכלתי כמות די גדולה של גבינות רוויות שומן) או שהרמות של הבדיקות הללו נותנות תוצאות לאורך זמן ולא מושפעות מאכילה חד פעמית של ארוחה רוויית שומן,ושנית האם רמת הgpt גבוהה בגלל רמת הטריגליצרידים,ועל מנת להוריד את הgpt עליי להוריד את הטריגליצרידים?(אגב אני בן 25 שוקל 70 וגובה 1.80) אשמח להתייחסות,תודה

27/06/2009 | 12:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הפרעה בתפקודי כבד יכולה להופיע גם אחרי ארוחה אחת עתירת שומן. ידוע כי אין קורלציה ישירה בין עודף משקל לרמה גבוהה של שומנים בדם, כך שיתכן לראות אצל אנשים שאינם שמנים רמות שומן גבוהות בדם, כפי שקורה אצלך. ללא ספק, דיאטה דלת שומן עשויה להשפיע על רמת השומנים, ובמידה והשפעה זו אינה מספקת, יש צורך בטיפול תרופתי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב