חיידק k.p.c

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

03/12/2007 | 20:21 | מאת: אלי

ד"ר נכבד שלום רב! אבא שלי בן 70 נמצא בבית אבות כבר שנתיים לאחר אירוע מוחי (דימום תוך מוחי). אבא כרגע בבית חולים הוא היה עד אתמול מונשם עקב דלקת ריאות ו-sepsis, יש לאבא טרכוסטומיה (קנולה). הרופא בבית חולים לקח לאבא תרבית מהקיח (הפרשות) של הקנולה. ושם בבדיקות מעבדה הראה שאבא נושא את החיידק בשם k.p.c שהבנתי שהוא עמיד לאנטיביוטיקה. מאז גילוי חיידק זה אבא נמצא בבידוד. רציתי לדעת אודות חיידק זה, האם הוא חיידק מסוכן?..... ממה עלינו להיזהר? ומה אפשר לעשות בשביל להעלים את החיידק הזה?

חיידק עמיד .במיוחד שמדובר בחולה עם טרכיוסטומיה והזיהום הופיע באישפוז . יש לסמוך על הטיפול שיקבל . מבחינת המשפחה רחיצת ידיים תמידית בביקוריפ ....

07/01/2008 | 20:56 | מאת: אלירן

אבא שלי נפטר....

16/09/2008 | 19:21 | מאת: דבורה

בתי בת 54 מאושפזת מזה 10 ימים בטיפול נמרץ עקב שטף דם במוח. היא נמצאה נשאית KPC . מה הם אמצעי הזהירות שהמשפחה צריכה לנקוט בם?

מנהלי פורום רפואה דחופה