שאלה בעניין כבד שומני ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/08/2018 | 23:46 | מאת: אורי

שלום בן 43, עם עודף משקל. בריא בדר"כ, ללא תרופות. מזה שנים יש כבד מוגדל ושומני (ב - US), ולרוב היה גם עליה באנזימי הכבד מעל הנורמה. בשנה האחרונה אני מקפיד יותר על פעילות גופנית, וכן נוטל תוסף תזונה (גדילן + ארטישוק). לא ביצעתי בשנה+ האחרונה הדמיה נוספת, אך בבדיקות הדם תפקודי התכבד בטווח הנורמה. כל כמה זמן נדרש לעשות USלצורך מעקב? האם העובדה שתפקודי הכבד בטווח הנורמה מעידה על שיפור או שבתיאוריה יכול להיות החמרה במצב הכבד (דלקת/הצטלקות וכדו') אף שבדיקות הדם תקינות? תודה

יש לפנות למרפאת \ רופא כבד לצורך הערכה כללית . יש חשיבות לנוכח כבד שומני מבחינת אבחון וטיפול בכדי למנע את הסיבוכים .

מנהלי פורום רפואה דחופה