כאבים בכתף ימין עקב חבלה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

23/08/2016 | 06:52 | מאת: מנחם

18/08/16 | 20:08 שלום, לפני כ4 חודשים נחבלתי בכתף ימין מנפילה מאופני הרים. עדיין מרגיש כאב בכתף ימין, שמתבטא במיוחד בהרמת היד מעלה.(לא כזה שאי אפשר לחיות איתו). הייתי אצל אורטופד שבבדיקת תנועות כתף במרפאה לא מצא מימצא חריג, שלח אותי לביצוע US כתף.להלן תוצאת הסיכום של ה- US : קרע חלקי בגיד הסופראספינטוס. נוזל (דם?) בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום. מה אומר הנ"ל, האם הנזק הפיך/בלתי הפיך? האם זה יעבור? מה המלצתך להמשך? תודה נב האם אפשר לעסוק בפעילות ספורט שמאמצת את הכתף כמו הרמת משקולות?

25/08/2016 | 10:38 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

קרע חלקי אינו מחלים לבד, מצד שני לרוב הוא לא מחמיר לקרע מלא והכאבים חולפים. יש להבדיל בין קרע אקוטי שהופיע בעקבות חבלה לבין קרע ניווני. באופן כללי - לרוב נתחיל בטיפול לא ניתוחי ע"י פיזיותרפיה. בקרעים אקוטים ובגיל צעיר יש נטיה להיות יותר אקטיביים - ולפנות לטיפול ניתוחי מוקדם יותר ובקרעים ניווניים ובגיל מבוגר ננסה לנצל כמה שיותר את האפשרות הלא ניתוחית.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים