כאבים במפשעה (על רקע דלקת פרקים) - MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/04/2016 | 21:01 | מאת: שרון

שלום, אני בן 57, עשיתי בדיקת MRI לפני מספר ימים על רקע כאבים חזקים במפשעה ודלקת פרקים שאובחנה. אלו הממצאים: שינויים ארטרוטיים קשים במפרק הירך מימין, מלווים בציסטת סוב-כונדרליות במשטחים סמוכים של ראש הירך ושל האצטבולום. שחיקה נרחבת של סחוס משני צדי המפרק בעובי מלא, בפרק ירך מימין. מוגדם נוזל תוך פירקי בפרק ירך מימין בכמות מוגברת במידה קלה מימין עם האדרה קלה לאחר הזרקת חומר ניגוד, אשר מכיל מספר מוקדים קטנים היפו-אינטנסיים בכל הסדרות (כנראה LOOSE BODIES) - קרוב לוודאי כביטוי לסינוביטיס. מישורי השומן, השרירים והמבנים הניורו-וסקולריים מודגמים שמורים. ממצא לוואי - הידוצלה קל מימין. אשמח לקבל המלצה מה הטיפול או מה עושים במצבי. תודה,

12/04/2016 | 21:06 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

תיאור זה מתאים לשחיקה מתקדמת של מפרק הירך במצב זה הטיפול מתחלק לניתוחי - החלפת המפרק או לא ניתוחי ע"י פיזיותרפיה, שימוש באמצעי עזר להליכה (מקל), הפחתת משקל אם צריך, ותוספי מזון\תרופות להפחתת כאבים. ההחלטה על הטיפול המתאים צריכה להינתן בהתאם לרמת הכאבים והתפקוד שלך.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים