חבלה בברך עקב נפילה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/03/2016 | 11:17 | מאת: רותי

שלום רב, לפני חודש וחצי נפלתי בעוצמה על ברך שמאל,לאחר בדיקה של רופא נשלחתי לצילום רנטגן וMir בצילום לא נמצא ממצא של שבר.בשלב זה לא קיבלתי טיפול מלבד המתנה לMri .בבדיקת Mir הממצאים היו כדלקמן: מודגם שבר אלכסוני היפואיטנסי באספקט התחתון של הפצע מהדיאלוגים של הפיקה עם קונוטציה לשדית סביבו.ללא עדות לפריקה של הפיקה או לקרע של מייצבי הפיקה.באספקט העליון לטילי של המדור הפטלו-פמורלי מודגם גופיף היפואיניסטי בקוטר 8 ממ במישור הצדדי פנימי,5ממ במישור הקיומי אחורי ובגובה 7 ממ ,ייתכן שבב אוסטוכונדרלי מנותק,מודגמת קונוטציה לשדית נרחבת באספקט הקיומי של האפי פיזה והמטפיזיקה של היטיבה הפרוקסימלית .מודגמת קונטוזיה לשית מינימלית במרכז המטפיזי של הפמור הדיסטלי. הרצועות הצולבות והקול טרגיות תקינות. מודגם אות חריג הוריש טלי בהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס הרדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפיר קיים כך שאינו מוגדר כרקע. המיניסקוס הליברלי תקין. המנגנון המיישר תקין סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירוקי בכמות קטנה,ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטאלית. ברקמת השומן התת עורית באספקט הרדיאלי קדמי של הירך מעל הפיקה מודגם תהליך בעל אותות בעוצמה נמוכה בסידרתt1 אותות בעוצמה בינונית בסידרת pd בקוטר 3 ממ במישור הצדדי פנימי ו4 ממ במישור הקיומי אחורי (חתך 32סידרה6) ובגובה 4 ממ (חתך 1 סידרה 7).דרושה קורלציה קלינית. בהמשך לתוצאות הבדיקה הרופא הניחה כי עלי לקבע את הברך עם מיצב ברך הנקרא t-scope. בזמן ערות ובשינה. לרבות הליכה על קביים. לאור כאבים בברך לאחר חודש וחצי מיום הנפילה ותחושה שורפת בברך כדוגמת פצע פתוח שותת דם, נשלחתי לבצע 4 צילומי רנטגן לברך שהממצא היה כי אין שבר ובדיקה של מיפוי עצמות. שאחותי: 1. מה משמעות של תוצאות הMir 2. האם אני נמצאת בכיוון,חוששת שמרוב קרינה יווצרו בעיות נוספות. האם עדיף לחזור על בדיקת ה mri חלף המיפוי? האם כדאי לי להתאזר עוד מס ימים/שבוע בתקווה שהכאב יעלם מעצמו? אשמח להתייחסות הן בעניין תוצאות הMri והן בנוגע לבדיקות המשך. תודה רבה מראש

13/03/2016 | 19:29 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום רותי. בשל שגיאות רבות בהעתקת תשובת הMRI (אולי תיקון אוטומטי?) אינני מצליח להבין את משמעות הפיענוח.

14/03/2016 | 21:42 | מאת: רותי

שלום רב, אכן השלמה אוטומטית. ממצאי בדיקת הmri : מודגם שבר אלכסוני היפואינטנסי באספקט התחתון של הפצט המדיאלי של הפיקה עם קונטוזיה לשדית סביבו.ללא עדות לפריקה של הפיקה או לקרע של מייצבי הפיקה.באספקט העליון לטרלי של המדור הפטלו-פמורלי מודגם גופיף היפואיניטסי בקוטר 8 ממ במישור הצדדי פנימי,5ממ במישור הקדמי אחורי ובגובה 7 ממ ,ייתכן שבב אוסטוכודנרלי מנותק.מודגמת קונוטזיה לשדית נרחבת באספקט הקדמי של האפיפיזה והמטפיזה של הטיביה הפרוקסימלית .מודגמת קונטוזיה לשדית מינימלית במרכז המטפיזה של הפמור הדיסטלי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כרקע. המיניסקוס הלטרלי תקין. המנגנון המיישר תקין סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה,ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטאלית. ברקמת השומן התת עורית באספקט המדיאלי קדמי של הירך מעל הפיקה מודגם תהליך בעל אותות בעוצמה נמוכה בסידרתt1 אותות בעוצמה בינונית בסידרת pd בקוטר 3 ממ במישור הצדדי פנימי ו4 ממ במישור הקדמי אחורי (חתך 32סידרה6) ובגובה 4 ממ (חתך 1 סידרה 7).דרושה קורלציה קלינית. בהמשך לתוצאות הבדיקה הרופא הנחה כי עלי לקבע את הברך עם מיצב ברך הנקרא t-scope. בזמן ערות ובשינה. לרבות הליכה על קביים. לאור כאבים בברך לאחר חודש וחצי מיום הנפילה ותחושה שורפת בברך כדוגמת פצע פתוח שותת דם, נשלחתי לבצע 4 צילומי רנטגן לברך הממצא היה כי אין שבר. בנוסף שלחתי לבדיקה של מיפוי עצמות. שאלותי: 1. מה משמעות של תוצאות ה mri. 2.האם אני נמצאת בכיוון,חוששת שמרוב קרינה יווצרו בעיות נוספות. האם עדיף לחזור על בדיקת ה mri חלף המיפוי? האם כדאי לי להתאזר עוד מס ימים/שבוע בתקווה שהכאב יעלם מעצמו? אשמח להתייחסות הן בעניין תוצאות הMri והן בנוגע לבדיקות המשך. תודה רבה מראש

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים