פענוח MRI כתף

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

01/01/2016 | 15:50 | מאת: ניקולס

להלן תוצאות MR-ARTHROGRAPHY של כתף שמאל: סיבת ההפניה: בן 24. מתלונן על כאבים בכתף מזה מספר שנים ללא חבלה. חש אי יציבות, מתאר קליקים תוצאות: הגידים המסובבים שמורים, ללא הדגמת קרע או שינויים טנדינוטים )סופרה, אינפרה ספינטוס וסב-סקפולריס(. מסה שרירית של ה- ROTATOR CUFF שמורה ללא החלפה שומנית. הגיד הביצפס הארוך תקין לכל אורכו ב- biccipital groove, באספקטו הפרוקסימלי עד חיבורו עם הלברום העליון. אין עדות ל- SLAP. קרע בלברום הקדמי עם ניתוק טרנסברסלי בשעה 2-3 סדרה אקסיאלית 802 THRIVE .slice 18, 902 PD ואקסיאל 66,67,68 חתכים רושם לקרע בבסיס של הלברום אחורי בין 7 לoclock -8. ה- axillary pouch בצורה תקינה ללא חשד לנזק רצועתי גלנו-הומרלי תחתון מסוג HAGL. הרצועות הגלנו-הומרליות העליונה והאמצעית שמורות. היחס והמפרק ה- ACJ שמור. האקרומיון סוג 1. ללא הדגמת בורסיטיס סב-אקרומיו דלטואידית )סדרה קורונלית pd עם דיכוי שומן(. אין עדות לפגם עצם מסוג היל-זקס או bony bankart. סיגנל לשד המודגם תקין. בסיכום: חשד לקרע בלברום הקדמי אמצעי ואחורי תחתון. הקרע בלברום הקדמי נראה רחב יותר בשיחזורים סגיטלים. לקורלציה ארטרוסקופיה. המסובבים שמורים. רציתי לדעת מה זה אומר, ומה הטיפול תודה

04/01/2016 | 09:33 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

הלברום הוא השוליים של מפרק הכתף מהצד של עצם השכמה. הוא עשוי מרקמה דמויית סחוס. קרע בלברום יכול להיות מפריקה של הכתף או קרעים ניווניים משימוש יתר - כמו למשל בחוסר יציבות ע"ר גמישות יתר או פעילות ספורטיבית וסיבות אחרות. הקרע יכול להיות ללא תסמינים או לגרום לכאבים. יש להיבדק ע"י אורתופד - מומלץ מומחה ספורט או כתף ע"מ להעריך האם הכאבים מקורם בממצאים אלו ואם כן, יש אפשרות לטפל בהם ע"י פיזיותרפיה או ניתוח

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים