דלקת בכתף שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

01/09/2015 | 19:05 | מאת: רונן

שלום רב, בן 48, לפני כשנה וחצי אובחנתי עם "כתף קפואה" בכתף שמאל (אני שמאלי) וזאת לאור כאבים קשים והגבלה בטווח תנועה. מאז עברתי מס' טיפולים בין אם מדובר על תרופות אנטי דלקתיות (ארקוקסיה) , זריקות לכתף , פיזיוטרפיה ועוד אך לצערי ללא הטבה משמעותית. כיום לאור כאבים קשים בכתף (כולל התעוררות בלילה בגין הכאב) והחמרה בהגבלת התנועה (לא מסוגל להרים היד לגובה , אחורה וכד') בצעתי אולטראסאונד ולהלן תוצאותיו: ACJ - שינויים ניוונים Infraspinatus - בעובי וצורה תקינים, אין כעדות לנוזל תוך מפרקי. Supraspinatus - טנדיניטיס Subscapularis - טנדיניטיס Subdeltoid and Subacromial Burse - אין לראות נוזל בתוכו Biceps tendon - בעובי ובמרקם תקינים. מבנה גרמי - תקין. לסיכום: טנדיניטיס ושיונויים ניוונים במתואר. כאמור, טופלתי ממושכות עם כדורים אנטי דלקתיים כולל גם זריקות קורטיזון לכתף אך ללא כל שיפור. סובל מכאבים עזים ומגבלת תנועה. אשמח לדעת מהם טיפולים אפשרים נוספים למצב זה. בתודה מראש, רונן

02/09/2015 | 20:42 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום רונן. "כתף קפואה" או adhesive capsulitis היא מחלה ממושכת, שלרוב חולפת כעבור תקופה ארוכה, אפילו עד 3 שנים. בד"כ מתמקדים בטיפולים הלא ניתוחיים הכוללים פיזיותרפיה, הזרקות, משחות וכו'. במידה ואין שיפור ניתן לשקול גם טיפולים ניתוחיים הכוללים מניפולציות בהרדמה (מתיחה ושחרור הידבקויות) או ארטרוסקופיה של הכתף. אני מציע לך להיבדק אצל רופא שתחום התמחותו הינו כתף בכדי שיוכל להעריך האם יש צורך בהתערבות ניתוחית.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים