טווח תנועה לאחר שבר במרפק

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/06/2010 | 08:14 | מאת: לילך

הי, ב21/5 (לפני חודש) בעלי שבר את המרפק (נפילה מאופנים). בצילום ובCT גילו : שבר עם תזוזה של אולקרנון, שבר ראש רדיוס- מיסון 2 ושבר קצה של קורונויד. הוחלט לטפל ניתוחית בשבר אולקרנון בלבד (ניתוח בוצע ב25/5). עד לניתוח - הושם סד גבס אחורי. במהלך הניתוח בוצעה רדוקציה פתוחה וקיבוע של שבר אולקרנון ע"י TENSION BAND ושני KW. בביקורת לאחר שבוע החליט הרופא לחכות עוד שבוע עד להסרת הגבס - ולמעשה המרפק היה מקובע בסד גבס תחתון כשבועיים וחצי. צילומי רנטגן בתום הניתוח ובביקורת הוגדרו כתקינים ("צילום: עמדה מתקבלת") לפני כשבוע התחיל פיזיוטרפיה מידי יום. טווח התנועה מאוד מאוד מאוד מוגבל: בפשיטה - ירידה של כ10 מעלות (ביחס למצב של מרפק מכופף ל90 מעלות) ובכיפוף - לכל היותר 10 מעלות כלפי מעלה (שוב - ביחס למרפק מכופף ב90 מעלות). מיום ליום יש התקדמות בכיפוף (שוב - מאוד לא משמעותית- הגיע עד ל10 מעלות ביחס למרפק מכופף ב90 מעלות) ובפשיטה אין כל התקדמות ויש תחושה של התקעות עצמות זו בזו . בסיבוב - אין בעיה כלל. קראנו חומרים על טווח תנועה לאחר שבר במרפק - ולא מצאנו תיעוד לטווח תנועה כה מצומצם - ללא בעיה של הסתיידות/גורם פיזי חוסם תנועה מה עלינו לעשות? תחושתינו היא שככל שנקדים לטפל כך ייטב.

22/06/2010 | 18:46 | מאת: ד"ר אלון בורג

לילך שלום, מרפק הינו מפרק שזקוק להפעלה ככל שניתן על מנת להשתקם. לפי תיאורך ככל הנראה היה יותר משבר אלא גם פריקה של המרפק ולכן השבר בקורונואיד וברדיוס. זו כנראה הסיבה להגבלה הניכתר בתנועה. במידה והצילומים משביעי רצון ואין בלוק מכני לתנועה יש להקפיד על פיזיותרפיה אינטנסיבית למרפק תוך מעקב צמוד של הרופא המנתח והתערבות לפי הצורך. לגבי הסתיידויות וכולי זה משהו שקורה אם בכלל בשלב מאוחר יותר. בברכה, ד"ר אלון בורג

22/06/2010 | 19:07 | מאת: לילך

תודה על התגובה המהירה. נראה שהיתה פריקה של המרפק (הוחזר למקום בלחיצה בשטח, לפני ההגעה לביה"ח). במידה ויש בלוק מכני לתנועה - האם הוא היה נצפה בצילום רנטגן? צילומים שנעשו לאחר הניתוח ובביקורת נראו תקינים. מבחינת התחושה יש "חסימה". כמו כן - האם לעובדת השברים הנוספים יש השפעה על טווח התנועה העתידי? לכמה שיפור ניתן לצפות במצב כזה?

16/09/2010 | 19:24 | מאת: ארז

גם אני שברתי מרפק שמאל בנפולה מאופנים ועובר חויה דומה. אשמח להתכתב בענין אולי נוכל להחליף מידע

19/09/2010 | 09:27 | מאת: לילך

הי, אנחנו כבר פחות או יותר אחרי - ובמצב מאוד טוב ביחס לאיך שהתחלנו ובכלל. כמה דגשים חשובים שעבדו אצלנו (כמובן צריכים להיתמך בהמלצת רופא, אבל זה מה שעבד אצלנו): 1. לא לוותר על פיזיוטרפיה עם איש מקצוע - ברמה היומיומית. גם כשהמצב נראה קרוב לטוב - לא להתפשר - בעלי הגדיר לעצמו שאין כמעט בסדר - הוא מקבל רק לחזור למצב המקורי - ולכן לא ויתר בפיזיוטרפיה והתמיד לאורך זמן - למרות שזה משבש מאוד מאוד את החיים - להתחיל כל בוקר בפיזיוטרפיה. 2. לקבל כדורים נוגדי דלקת - כדי למנוע נפיחות והפרעה לטווח תנועה (בעלי קיבל ארקוקסיה במינון מאוד גבוה לטווח מאוד ארוך) 2. לקבל כדורים נוגדי כאבים (בעלי קיבל אלגוליזין) - ולהשתמש בהם - גם אם זה נראה מוגזם - כי הכאב מונע הזזה של היד - ולכן מונע הרחבת טווח תנועה. הכי חשוב - לא לוותר על טווח תנועה - להחליט שאתה רוצה לחזור למצב המקורי ולהילחם על זה (כמובן עם כל האזהרות של ליווי רופא ופיזיוטרפיסט). ואם אתה מרגיש שאתה לא מטופל מספיק טוב בשירותי הבריאות הקלאסיים (זה מה שאנחנו הרגשנו בהתחלה - אמרו לנו שזה ייקח זמן, וצריך לתת לזמן לעשות את שלו, ושטווח התנועה נורמלי לשלב הזה של הפגיעה ושאחרי שבר במרפק צריך להגיד תודה על טווח התנועה שיש ושזה הגיוני שטווח התנועה ישאר מוגבל לתמיד ועוד כל מיני תשובות - שיכולות להיות נכונות - אבל בעלי לא היה מוכן (בצדק) לחיות עם המצב) - אז לך לרופא באופן פרטי. אנחנו הלכנו לפרופסור שמואל דקל. הוא זה שהתחיל עם הטיפול האנטי דלקתי ונוגדי הכאבים. לקח חודש (ושבועיים - אם נספור את השבועיים בהם לא היינו מטופלים בנוגדי כאבים ונוגדי דלקת) - והיום כמעט ואין מגבלה.. בהצלחה

19/09/2010 | 09:27 | מאת: לילך

הי, אנחנו כבר פחות או יותר אחרי - ובמצב מאוד טוב ביחס לאיך שהתחלנו ובכלל. כמה דגשים חשובים שעבדו אצלנו (כמובן צריכים להיתמך בהמלצת רופא, אבל זה מה שעבד אצלנו): 1. לא לוותר על פיזיוטרפיה עם איש מקצוע - ברמה היומיומית. גם כשהמצב נראה קרוב לטוב - לא להתפשר - בעלי הגדיר לעצמו שאין כמעט בסדר - הוא מקבל רק לחזור למצב המקורי - ולכן לא ויתר בפיזיוטרפיה והתמיד לאורך זמן - למרות שזה משבש מאוד מאוד את החיים - להתחיל כל בוקר בפיזיוטרפיה. 2. לקבל כדורים נוגדי דלקת - כדי למנוע נפיחות והפרעה לטווח תנועה (בעלי קיבל ארקוקסיה במינון מאוד גבוה לטווח מאוד ארוך) 2. לקבל כדורים נוגדי כאבים (בעלי קיבל אלגוליזין) - ולהשתמש בהם - גם אם זה נראה מוגזם - כי הכאב מונע הזזה של היד - ולכן מונע הרחבת טווח תנועה. הכי חשוב - לא לוותר על טווח תנועה - להחליט שאתה רוצה לחזור למצב המקורי ולהילחם על זה (כמובן עם כל האזהרות של ליווי רופא ופיזיוטרפיסט). ואם אתה מרגיש שאתה לא מטופל מספיק טוב בשירותי הבריאות הקלאסיים (זה מה שאנחנו הרגשנו בהתחלה - אמרו לנו שזה ייקח זמן, וצריך לתת לזמן לעשות את שלו, ושטווח התנועה נורמלי לשלב הזה של הפגיעה ושאחרי שבר במרפק צריך להגיד תודה על טווח התנועה שיש ושזה הגיוני שטווח התנועה ישאר מוגבל לתמיד ועוד כל מיני תשובות - שיכולות להיות נכונות - אבל בעלי לא היה מוכן (בצדק) לחיות עם המצב) - אז לך לרופא באופן פרטי. אנחנו הלכנו לפרופסור שמואל דקל. הוא זה שהתחיל עם הטיפול האנטי דלקתי ונוגדי הכאבים. לקח חודש (ושבועיים - אם נספור את השבועיים בהם לא היינו מטופלים בנוגדי כאבים ונוגדי דלקת) - והיום כמעט ואין מגבלה.. בהצלחה

28/08/2011 | 23:02 | מאת: אריק

שלום לילך, אמנם עברה שנה אבל כולי תקווה שתוכלי לענות לי על כמה שאלות כי אני נמצא במצב דומה לזה שהיה של בעלך. 1. האם היד הייתה בתנועה של כיפוף ויישור במשך רוב היום ? או שנעשתה פיזיוטרפיה של כחצי שעה בערך חמש שש פעמים ביום ובשאר הזמן היד הייתה במנוחה ? 2. אשמח אם תוכלו לרשום את שם הפיזיוטרפיסט שעזר ואם הוא מקופת חולים או פרטי . 3. האם היד ושארה ביישור זמן רב או שאחרי אימון הוחזרה למצב של 90 מעלות עד האימו ןהבא ? 4. אשמח לדעת איך התנהלו האימונים והפיזיו בעיקר ביישור, האם ניסו ליישר פאסיבית בכוח ? או שהכל התנהל בעדינות ללא מתיחות חזקות ? אשמח אם תוכלו לעזור. תודה, אריק.

21/01/2014 | 15:20 | מאת: יואל

שלום גם אני שברת את מרפק שמאל ושמו לי פלטה עם ברגים לאורך כל המרפק ויש לי הגבלת תנועה רצינית במרפק אבקש בבקשה המלצות איך אפשר לשפר את תנועת המרפק

01/04/2018 | 23:37 | מאת: דביר

היי אני גם שברתי תמרפק ועשו לי ניתוח יש לי שתי ברגים ואני חצי שנה בפיזוטרפיה וגם יש לי יישור מלא וחסר 10- 20 מעלות בכיפוף

20/06/2019 | 16:18 | מאת: דן

איזה תרגילים מומלץ לעשות בשביל לישאר מרפק וגם כיפוף

22/01/2023 | 01:52 | מאת: הגבלה בטווח תנועה במרפק

עברתי פריקת מרפק ושבר המרפק הוחזר למקום בהרדמה וקיבעו לי את המרפק בסד ואחר כך שלחו אותי לפיזוטרפיה שהגדילה לי את הטווח תנועה אך עדיין מוגבל בישור וקיפול היד

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים