בדיקת בחירה לאבחון שבר אוסטאופורוטי בעמ"ש גבי?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

21/09/2020 | 15:36 | מאת: דור

שלום, בן 32, מאובחן עם אוסטאופורוזיס. יש לי מזה כחצי שנה כאבים חזקים מאד וממוקדים מאד בעמוד שדרה גבי. הם הופיעו לאחר סדרה של אימונים אינטנסיביים שעיקרם דחיקת משקל במולטיטריינר. בהתחלה התעלמתי מהכאב והמשכתי - אבל אז שמתי לב שאחרי האימון הכאב פשוט לא חולף. הפסקתי להאתמן והכאבים נשארו, כך כבר חצי שנה כאמור. האם יש סיכוי שמדובר בשבר דחיסה? מהי בדיקת הבחירה לאבחון שבר כזה? אשמח להכוונה תודה רבה דור

שלום דור, ממליץ לך להיבדק ע"י מומחה עמוד שדרה והשלים בדיקת MRI של עמוד שדרה גבי . בברכה,

23/09/2020 | 16:56 | מאת: דור

שלום ותודה על תשובתך, הלכתי למספר אורתופדים מומחי עמ"ש וקיבלתי המלצות שונות - אחד המליץ על רנטגן ומיפוי עצמות, אחד על סי.טי ואחר על mri... ואני נותרתי אובד עצות.

30/09/2020 | 08:25 | מאת: ריקי ברוך

אני ממליצה לך להיבדק על ידי רופא מומחה אבל פתרון הכאבים שלי הגיע דווקא מנטילת סידן אמורפי- הדנסיטי. שכחתי את כל הכאבים.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים