צילום רנטגן לשברי מאמץ

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/08/2020 | 11:40 | מאת: שירי

שלום, עקב אסתמה קשה הבנתי שעדיף שלא אעשה מיפוי עצמות. כמעט שנה ששברי מאמץ במסרק החמישי לא עוברים אצלי. קיבלתי מאורתופד לעשות צילום רנטגן. במידה ושברי המאמץ הם לא בחומרה 3-4 האם עדיין אמורים לראות אותם בצילום? והאם יש עדיפות לאולטרסאונד במקרה הזה? הכאב אצלי הוא לא מאוד חזק. בעצם הוא לא השתנה מההתחלה ונראה ששום דבר לא החלים, אך הכאב מלכתכילה לא היה קשה. זה פשוט לא מאפשר לי לחזור לספורט. כשאני הולכת עם מדרסים אני לא תמיד מרגישה את הכאב, ואם כן הוא לא מאוד חזק... אז אני מסיקה שאין לי שברי מאמץ בדרגה של 3-4. יש תנגודת לאינסולין ולקחתי 2 קורסי פרדניזון לאסתמה בשנה האחרונה, שאולי השפיעו על העצמות. תודה מראש

ממליץ שתבצעי MRI להעריך שברי מאמץ לעיתים במידה והשברים לא מחלימים אנו נאלצים להניח תא הגפה בקיבוע למספר שבועות ו/או להורדת נשיאת משקל מהגפה. בברכה ,

14/10/2020 | 13:31 | מאת: גלית

אפשר לנסות גם סידן אמורפי, מאוד עוזר מבחינת צפיפות עצם

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים