מה הטיפול בעניין פריקת פיקה בפעם הראשונה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/01/2020 | 01:05 | מאת: אפרת

אשמח ואודה להסבר בעניין מהו ההליך של הטיפול לאחר פריקת פיקה בברךאצל ילדה בת 15-פריקה ראשונה מלפני 7 חודשים.בעקבות הפריקה נמצא קרע ברצועה הצידית הפנימית.מטופלת בפיזיותרפיה כשבועיים מאז המקרה ללא שינוי משמעותי.עדיין עם כאבים באיזור הפיקה,עדיין נפיחות קלה ,קושי גדול בטיפוס/ירידה במדרגות,קושי בהליכה ,ועם ברך שמתכופפת ללא שליטה . הילדה מעבר לתחושת הכאב שעדיין חשה וכל הקשיים ותחושת חוסר התייצבות של הברך(התכופפות הברך בפתאומיות),לא יכולה לצאת לפעילויות במסגרת בית הספר-טיולים ושיעורי ספורט,לדבריה מרגישה כילדה נכה..מצבה הנפשי גם הושפע .זו ילדה שתמיד הייתה הייתה בפעילות.הריקוד היה הדבר שכ"כ אהבה לעשות ועכשיו מאז האירוע ,7 חודשים כבר היא לא מסוגלת לעשות כלום ובעקבות חוסר הפעילות היא עולה במשקל ואני נלחמת איתה כדי שתאכל.קשה לי לראות אותה במצב הזה. נאמר לנו ע"י אורתופדים שבפריקה ראשונה מטפלים בבבעיה ע"י פיזיוטרפיה .. אשמח ללשמוע את דעתך ולמענה מה ניתן לעשות כדי להקל עליה פיזית ונפשית? למה הילדה צריכה לסבול כ"כ הרבה זמן?למה בעצם לא ניתן לנתח גם אם זו פריקה ראשונה במצבה?

שלום אפרת, כל מקרה לגופו כמובן. אני סבור כי במידה ולא חל שיפור משמעותי 7 חודשים לאחר הפציעה ישנו מקום להתערבות כירורגית בנוכחות חוסר יציבות בבדיקה. ממליץ לך לקבוע תור למרפאתינו - יחידת הארתרוסקופיה ופגיעות ספורט בי"ח השרון 039372750 בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים