טיפול בדלקת בכתף - שאלות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/09/2019 | 00:28 | מאת: אופיר

שלום רב, אני בן 49 שוחה ומתאמן בחדר כושר. וסובל זמן ממושך (כשנתיים) מכאבים בכתף ימין כתוצאה מדלקת/ הסתיידות. אציין שלפני כשנה לקחתי קספו 8 (לא עזר) ואח"כ ארקוקסיה (לא עזר). ואז תקופת מנוחה מספורט ופיזיוטרפיה (4-5 חודשים) הורידו את הכאבים למינימום (אך לא עבר לגמרי). אח"כ חזרתי לספורט בהדרגה ואחרי כמה חודשים גם הכאבים חזרו. המשכתי להתאמן עם הכאבים, ולפני כחודשיים הכאבים ממש התגברו כך שהפסקתי שוב פעילות עם הכתף. לפני כחודש רופא משפחה נתן לי אתופן 500 (לא עזר). עכשיו אורתופד המליץ לנסות ברקסין 20 (1 ביום למשך 20יום) ולהתחיל שוב פיזיוטרפיה. האם ברקסין לא תרופה "חזקה" מידי עם תופעות לוואי ? איזה תרופה נוגדת דלקת עדיפה יותר ? ושמעתי עוד לאחרונה על טיפול בגלי הלם. המרפאות המתעסקות בטיפול כזה מאוד ממליצות (כמובן) ומציינות שנדרש לבצע סדרת טיפולים כדי להבטיח הצלחה מלאה (5-10 טיפולים תלוי במרפאה). האם טיפול כזה אכן מומלץ ויכול לעזור ? האם יפתור את הבעיה לגמרי ? מה לדעתך הדרך העדיפה לטיפול ? תודה מראש על המענה.

14/09/2019 | 23:36 | מאת: אופיר

מפרט את סיכום ממצאי האולטראסאונד האחרון שעשיתי: ברוסיטיס בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום.

ראה תשובה בתוגבה הקודמת.

היי אופיר, אין הבדלים גדולים בין כל התרופות הנוגדות דלקת שחלק לקחת ולא עזר. ברקסין גם תרופה אנטידלקתית לא חזקה יותר ממש שקיבלת ואיו לה יותר תופעות לוואי. אני חושב שאם אתה סובל מהסתיידויות בכתף אז מספר טיפולים בגל הלם עשוי להועיל. אין לדעת אם יעביר את הכאב לחלוטין. במידה וכאב לא יעבור ניתן לנסות זריקות תוך מפרקיות . מומלץ כמוכן להשלים MRI לשלול פתולוגיות נוספות בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים