כאב לאחר טיפול בזריקת אורטקין בכרית השומן

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/06/2019 | 13:52 | מאת: ניר

שלום רב, אני סובל כבר כשנה וחצי מפציעה בכרית השומן. הומלץ לי לעשות טיפול ב4 זריקות אורטקין לברך. ביצעתי את כולם וסיימתי לפני כשבועיים כעת הכאב אפשר להגיד טיפה גבר במקומות שבעבר לא כאב לי. לדוגמה בישיבה וישור הרגל באוויר יש כאב (אמנם הכאב פוחת עם הזמן, אך הוא עדיין יחסית חזק) בנוסף החלה לי רגישות שיטחית בברך, בא לידי ביטוי במגע קל על העור בברך, מגע של המכנס עם הברך ואפילו רגישות קלה במגע עם המים בבריכה. רציתי לדעת האם זה הגיוני הכאב לאחר רצף של 4 זריקות שבוע אחרי שבוע? האם יש משהו לעשות לטיפול ברגישות השיטחית? והאם יש אפשרות כחודש ושבוע אחרי הזריקה האחרונה להוסיף זריקת סטרואידים לכרית השומן. אם זה לא יגרום לרגישות נוספת לתקופה כה ארוכה? תודה רבה

ממליץ לך לגשת לרופא המטפל שלך בכדי שיפנה אותך לבדיקות שישללו תסמונת כאב CRPS איני יודע אם הזרקת סטרואידים תחמיר או תטיב במצבך . שתי האופטציות יכולות לקרות. בברכה ,

שלום ניר , לשאולתיך: 1.האם זה הגיוני הכאב לאחר רצף של 4 זריקות שבוע אחרי שבוע? כן 2.האם יש משהו לעשות לטיפול ברגישות השיטחית? פיזיותרפיה , נוגדי דלקת במשחה ודרך הפה 3.האם יש אפשרות כחודש ושבוע אחרי הזריקה האחרונה להוסיף זריקת סטרואידים לכרית השומן. אם זה לא יגרום לרגישות נוספת לתקופה כה ארוכה? כמו שעניתי מקודם קשה מאוד לדעת אם זריקת סטרואידים נוספת יכולה להקל או להחמיר את הכאבים.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים