דלקת בכתף אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

27/05/2019 | 08:59 | מאת: אלי

שלום דר נכבד אני בן 29 משחק כדורגל בליגה נמוכה (3 פעמים בשבוע של פעילות ) כבר תקופה של כמעט 3 חודשיים יש לי כאבים באזור הכתף שמקרינה לאזור של השכם /תחילת הצוואר הכבאים גדלים כאשר אני נושם נשימות ארוכות (כאב זה התחיל ללא שום פגיעה או משהו שאני זוכר ) רק לפני חודש התחלתי הליך של בירור (בדיקת דם , ובדיקת אולטרסאונד להלן התוצאות biceps tendon ב.מ.פ, לא הודגם נוזל בשרוול הגיד ללא עדות לקרע או דיסלוקציה subscapularis tendon ב.מ.פ ללא עדות לקרע supraspinatus tendon סיבים המשכיים אך מעט מעובים עם נוזל בכמות קטנה בשרוול subacromial bursitis לא מעובה ללא נוזל coracoacromial ligament ב.מ.פ JOINT ב.מ.פ infraspinatus ב.מ.פ teres minor ב.מ.פ ללא עדות supraclavicular ganglion deltoid muscleב.מ.פ מבנה גרמי תקין יש לציין שהתחלתי טיפול בכדורי אקקוסיה 90 מג שחוץ מלהוריד כאב לא עושות כלום בנוסף התחלתי הליך שיקומי של לייזר רך +טנס גלי חשמל יש לציין שאני עדיין ממשיך לעסוק בכדורגל וללא מנוחה אשמח לחוות דעת לגבי האם התוצאות של האולטרהסאונד באמת מסביר את הכאב שאני חש ? והאם צריך עוד המשך בירור ? בתודה מראש אלי נביא

שלום אלי, לפי תיאור הכאבים ותשובת הסונר ישנו סיכוי נמוך שהכאב הינו כתוצאה מבעיה בכתף. אומנם תיאור מדויק לא מחליף בדיקת רופא אך הרושם הינו שהבעיה בשרירים של הצוואר והגב העליון. יש לשלול חוסר איזון בשרירי השכם. ממליץ לך על המשך טיפול פיזיותרפי , חימום מקומי. במידה והכאב לא משתפר לפנות לאורתופד מומחה לבדיקה. בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים