עזרה להסבר פענוח MRI כתף שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

20/02/2019 | 10:01 | מאת: תומר
20/02/2019 | 10:56 | מאת: ד"ר יובל ברוך

נא לצרף פרטי מקרה- גיל, מנגנון החבלה, סוג הכאבים או ההגבלה ואת פענוח הmri במלל

20/02/2019 | 23:32 | מאת: תומר

שלום,אני בן 43 ולאחר חבלה בכתף,מבקש הסבר לפענוח MRI, כאבים כרונים בכתף מוגבל בתנוע בזווית מסויימת ובהפעלת כח תודה. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ארתרו כתף שמאל פרטים קליניים: מצב לאחר תאונה. חשד ל­ SLAP. טכניקה: מהול גדוליניום 10CC .נ.ח בהזרקת שומן דיכוי ועם ללא AX+SAG+COR במישורים T1 SPIR, PD SPAIR, T1, VISTA SPAIR ב500ml סיליין תוך מפרקי תאור הממצאים: לאחר מתן הסברים לגבי מהלך הבדיקה, סבוכים אפשריים והסכמת הנבדק. בוצעה ארטרוגרפיה כתף שמאל. גישה פארא­ קורקואידלית קדמית לאחר ניקוי עור עם אלכוהול %70 ושדה סטרלי על קדמת הכתף, הוחדרה מחט ירוקה IM עם הרדמה מקומית7CC % ESRACAINE 2 לאחר החזרת נוזל מהמחט (מצב תוך פרקי של המחט) הוזרקו CC10 גדוליניום מדולל עם סלין. הבדיקה עברה ללא סיבוכים מיידים. הנבדק עבר בכוחות עצמו ל ­ MRI .באקיזיציה ב­ MRI הודגם חומר ניגוד אינטרה­קפסולרי גלנו­הומרלי. הגידים המסובבים המשכיים ושמורים, ללא הדגמת קרע או שינויים טנדינוטים (סופרה, אינפרה ספינטוס וסב­ סקפולריס). הגיד הביצפס הארוך תקין לכל אורכו ב­ biccipital groove, מצב טרופי של ה RC שמור ללא החלפה שומנית שינויים OA קשים מתקדמים והיפרטרופים במפרק ה­ ACJ. ללא עדות לשינויים OA במפרק הגלנו הומרלי. ללא הדגמת בורסיטיס סב­אקרומיו דלטואידית (סדרה קורונלית pd עם דיכוי שומן). סדק עבה בלתי סדיר ומורכב בלברום העליון עם יצירת ידית דלי של הלברום העליון ומעורבות הבייספס אנקור והמתאים ל­ SLAP טיפוסי בלתי יציב. מעורבות עם קרע בבסיס של הלברום הקדמי ­אוולזיה משעה 12 עד 3 ורושם ל­PERTHES תחתון. רושם לקרע לונגיטודינלי ופיצול של הרצועה ה GHLM ויתכן גם GHSL STRAIN הלברום האחורי בצורה ובאות תקינים , ללא עדות לקרע או AVULSION . ה­ axillary pouch בצורה תקינה ללא חשד לנזק רצועתי גלנו­הומרלי תחתון מסוג HAGL . אין עדות לפגם עצם מסוג היל­זקס או bony bankart . סיגנל לשד המודגם תקין. ללא הדגמת שבר או קונטוזיה לשדית פוסט חבלתית ב PD. לסיכום: קרע SLAP מורכב בלתי יציב עם BHT של הלברום העליון וקרע בלברום הקדמי לכל אורכו . יתכן GHML STRAIN ללא הדגמת GLAD .המסובבים שמורים. חת

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים