כאבים באזור הירך העליונה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/09/2018 | 06:30 | מאת: מיכאלה

שלום דוקטור, מזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאבי באזור הירך העליונה- לא מדובר במפרק הירך חשוב לציין. יתכן והגזמתי עם הריצות, ברקע אנמיה עם המוגלובין 8.5 (טופל ע״י זריקת ברזל) ומחסור בוויטמין D- אפס מיליגרם. רמות מגנזיום וסידן תקינות. עשיתי צילום לא נתגלה כלום, ואולטסאונד בו נתגלו סימני דלקת- ייתכן, תוצאה לא חד משמעתי. אציין כי לפני חצי שנה נתגלתה אצלי דלקת בגיד אגודל שמאל (ביד) כעת אני מטופלת בגלי הלם ביד שמאל. שאלתי היא כזו- האם אותפן יעזור לדלקת בירך? האם נורפן יעזור לריפוי הדלקת או רק ישכך כאבים? קיבלתי ארקוקסיה אל הוא גרם לדמם וכלל לא הועיל. האזור לא נפוח/אדומומי, רק כואב בעת הליכה ומנוחה. תודה, מיכאלה.

04/09/2018 | 08:50 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי מיכאלה לא ציינת פרטים חשובים כמו גילך ומהי הסיבה לאנמיה...שני פרטים אלו צפויים להשפיע על בחירת הטיפול וגם על כיוון אבחנתי. קיימות אבחנות רבות אפשריות לכאבים מהסוג שציינת ורק בדיקה גופנית מדוקדקת תיתן את הפתרון. מרבית מאותן אבחנות דורשות מנוחה לצורך החלמה. אני מציע לך לקבוע תור למרפאת הספורט שלנו להמשך בירור וטיפול. רפואה שלמה יובל

04/09/2018 | 12:03 | מאת: מיכאלה

תודה רבה דוקטור. גילי הוא 32, רווקה, אנמיה על רקע תזונה- חוסר ברזל. חשוב לי לציין כי התוצאות האולטרסאונד של הירך נבדקו שנית ואין דלקת. לכן אני לא מצליחה להבין את הכאבים הללו, או איזה כדור לקחת כדי לשכך/לטפל בכאב . תודה

04/09/2018 | 14:05 | מאת: ד"ר יובל ברוך

כאבים באיזור ירך עליונה יכולים להיות משניים למאמץ בשרירים ובגידים העוטפים את הירך וגם מהמעטפת של המפרק. אולטראסאונד אינה בדיקה טובה מספיק לכאבים באיזור זה. ממליץ על מנוחה טובה ובדיקה במרפאת הספורט שלנו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים