פגיעה בסחוס בברך.

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/02/2009 | 16:11 | מאת: אריק

רני לאחר ארטרוסקופיה בברך שמאל כ 7 חודשים עקב ת"ד . בארטרוסקופיה התגלה נזק לסחוס המפרקי. 1.נזק בMFC דרגה 4 0.5*0.5 ס"מ. 2.נזק סולקוספמורלי דרגה 3. 3.נזק לפטלה דרגה 1. לציין כי אני לאחר פיזיוטרפיה שבה נאמר לי כי אין מה לעשות יותר ולא ניתן לשפר את הכאבים. כיום אני עם כאבים במיוחד בעליית מדרגות, בקימה מישיבה ממושכת לעמידה ישנה נעילה עד שנשמע קליק וזה משתחרר, כמו כן כל קרקע משתנה שאני הולך ישנם כאבים. הוזרק לי לברך ארטריז אך ללא הועיל. מה עליי לעשות?ישנו מוצא נוסף. תודה מראש.

24/02/2009 | 05:28 | מאת: ד"ר איתי פניכל

אריק שלום ללא בדיקה גופנית קשה למקד את הבעיה אצלך. במידה ולמשל קיימת נעילה של הברך עקב חתיכת סחוס חופשיה בברך אז יש צורך להוציא את החתיכה הזו ארטרוסקופית.במידה אבל והכאב שלך היום נובע מסחוס הפיקה השחוק אז צריך לשקול טיפולים ספציפיים לבעיה זו.כמו כן קיימות מספר אופציות לניתוחי השתלת סחוס - יתכן והם רלוונטיים אליך. בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים