כאב בכתף שמאל עם הקרנה ליד ולצוואר

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

18/06/2017 | 20:37 | מאת: צליל

אני סובלת מזה כשנתיים מכאבים בשכמה השמאלית שעברו לכתף שמאל. בהזזת היד או הכתף נשמע חיכוך ושיפשוף, (קנקים) חזקים מאוד, האיזור כולו רגיש למגע, ונגיעה בשרירים באיזור מכאיבה מאוד. הדבר מפריע לי מאוד במהלך העבודה, ואי נוחות גורמת לי להזיז את הכתף כמעט כל דקה. כשיש לי משקל על כתף שמאל הכאב מתחיל להתפשט לאורך יד שמאל ובחודשים האחרונים גם לאיזור הצוואר. ביצעתי בדיקות רבות- אולטרסאונד, צילומים, emg הזרקת סטרואידים לכתף, פיזיותרפיה, mri בכתף ואחד נוסף בעמוד שדרה צווארי ואף דיקור וכוסות רוח אך כלום לא עזר, לא מצאו את הגורם לכאב שעם הזמן הולך ומחמיר. בנוסף ביצעתי פיזיותרפיה במשך כמה חודשים לפני כשנה- גם היא ללא שיפור כלל. ארצה לדעת מה יכול להיות גורם לבעיה וכיצד אפשר לטפל בה ובאילו עוד דרכים אפשר לברר את העניין..

27/06/2017 | 23:54 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

לפי התיאור שלך עברת כמעט כל בדיקה רלוונטית לאיזור. איני יכול למקם בדיוק את איזור הכאבים שלך רק לפי התיאור אבל כאבים כאלו ובדיקות הדמיה תקינות של הכתף והצוואר יכולים לנבוע מבעייה באיזור המפגש בין השכמה לבית החזה. המצב נקרא scapulotorathic bursitis. הטיפול לרוב הינו פיזיותרפיה, מנוחה מעבודה מעל גובה הכתב ובהמשך חיזוק שרירים מייצבים השכמה. ניתן לטפל בתרופות נגד דלקות או הזרקה של סטרואידים לבורסה שבין השכמה לבית החזה. בהצלחה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים