מופנמות או מוחצנות ?

דיון מתוך פורום  אימון אישי, זוגי ועסקי

13/12/2013 | 23:25 | מאת: אור

במשך שנים רבות הייתי ויטאלי יחסית עם יכולת ומוטיבציה להפגנת כישרון בהבעה קולית ונגינה. בשנים האחרונות חוויתי באופן כרוני סט רגשות שליליים המאפינים אדם עם חרדה חברתית ומופנמות ניכרת. הכרתי במסגרת קבוצת שירה שהשתתפתי בה אדם שמבטא את עצמו מאוד בצורה מוחצנת ורגשנית ובמצב הנוכחי אני רואה הפרשים בין ההשפעה שלו על הקהל להשפעה שלי. אני שם לב שבעצם יש בי מופנמות שלדעתי יכולה להשתנות ולהפוך למוחצנות לפחות כמו ברמה הגבוהה שהוא מפגין. אני לא מקנא בו ואני רוצה לדעת אם מוחצנות זאת תכונה נרכשת בכל שלב בחיים? או שאני אצטרך להשלים עם זה שאני בבסיס מופנם ואמשיך להיתמגנט כל חיי למופנמות.

היי אור, שאלה מרתקת, שלדעתי צריכה להישאל אני מקצוע בתחום בריאות הנפש. ממה שאני מכיר, מופנמות ניתנת לשינוי, בעיקר כשמדובר בהופעה מול קהל. עבדתי עם לא מעט זמרים ואנשי מקצוע שהמטרה הייתה להתמודד עם פחד קהל, וזה עבד טוב - משמע - זה יכול להשתנות. בהצלחה רבה! יובל

מנהל פורום אימון אישי, זוגי ועסקי