הפרשות צהובות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

07/08/2015 | 16:26 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב אודה מראש על סבלנותך האדיבה, התייעצי עמך לא אחת בפורום לגבי הפרשות צהובות מוגלתיות שבאות לי לסירוגין לעיתים תכופות. בת 58 בגיל המעבר 9 שנים, לאחר CIN1 שחזר פעמיים ובוצע 2 קריו. במעקב אחת לשנה קולפ' ופפ כאשר תעלת צוואר הרחם נסגרה ולא ניתן לבצע ECC (הרופא אומר שאני מאד רגישה וזה ייכאב ואם יראה שצוואר הרחם לא בסדר ישקול לפתוח לי את תעלת הצוואר\\\\\\\9 האומנם הגישה הזו מקובלת? בכל אופן ביצעתי אין ספור עשרות אם לא יותר של תרבית וגינלית שתמיד יצאו תקינות למעט שתי פעמים: בשנת 2012 srt,pyogenes.GR.A - לא קיבלתי טיפול לכך. וכעט 6.8.2015 - str.agalactiae.GR.B כאשר הפעם צויין ליד זה תמיד רגיש ל- Ampicillin - גם כעט לא קיבלתי טיפול לכך. מתוך קריאה בפורום הבנתי שנותנים טיפול רק לנשים לפני לידה על מנת להגן על היילוד. כאמור אנוכי בת 58 בגיל מעבר מה קורה במצבי? האם לדעתך יש קשר עם ההפרשות כעט הן במצב הכי (נוטף) מלכלך הייתי אומרת . לציין כי בעבר כל הזמן הרופא היה נותן לי גם כאשר התרביות היו תקינות דוקסילין מטרוג'ל כדורים נגד פיטריות וכיו"ב. אמר שיהיה לא יזיק. לא עזר אף פעם! יש לי אטרופיה נרתיקית לדבריו, אך איני מרגישה יובש בנרתיק כי רוב הזמן אני עם הפרשות. הרופא לא חושב שזה קשור לכך מכיוון שזה בא והולך אצלי לסירוגין והוא חושב שאם זה היה קשור אז זה היה קבוע וכעט כמעט 8 חודשים אולי פחות שהיה לי קצת שקט מההפרשות וכעט שוב חזר לציין כי איני מקיימת יחסי מין אלא לעיתים נדירות אחת לארבע חמש חודשים. האם יכול להיות קשור לצוואר הרחם? משהו שמפספסים? בגלל CIN 1 וירוס הפפילומה? האם קשור ל- GR.B? ולמה צויין רגיש לאפנצילין? הרי אני בת 58 ולא נותנים כך לכל הנשים הבנתי שזה קיים תמיד בפלורה של הנרתיק. האומנם? עוד אציין כי מבצעת מידי שנה אולטרסאונד לראות עובי רירית רחם - תקין. סמנים לפני שנתיים - תקין. מה עלי לעשות? איך לטפל? איזה בדיקות? מה יכול להיות? אודה לך מאד בברכה

נחוצה בדיקה גניקולוגית. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים, פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038 פקס: 036704158

11/08/2015 | 08:25 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה מראש לסבלנותך ולתשובותיך. הבנתי כמובן שנחוצה בדיקה גניקולוגית, התייעצות נוספת, וזאת גם מכיוון שהרופא שאצלו אני נבדקת מספר שנים עם קולפו'+פפ עקב CIN1 פעמיים בוצעה הקפאה, לא יודע להגיד לי כבר מספר שנים מדוע יש לי הפרשות צהובות הוא קורא להן מוגלתיות והן מגיעות לסירוגין. שאלתי היא מכיוון שתעלת צוואר הרחם נסגר לי והוא כבר שלוש שנים לפחות לא לוקח לי משם בדיקת ECC (אני מאד רגישה )ולכן אינו ממהר לנסות לפתוח לי את תעלת הצוואר ולדבריו רק אם יראה כי צוואר הרחם לא בסדר ישקול זאת. רציתי לשאול אותך האם היסטרוסקופיה היא הבדיקה הנכונה למעקב אחר CIN? עקב סגירת תעלת הצוואר? או בדיקה אחרת? הוא לא מציעה לי שום בדיקה ואני די מודאגת שיש לי שנים לסירוגין הפרשות בגוון צהוב וסיבתן לא נמצאה. החשש שלי שמא זה קשור לדלקת שמגיעה מתוך תעלת צוואר הרחם עמוק בפנים. מה דעתך האם היסטרוסקופיה היא הבדיקה ו/או בדיקה אחרת? אנא תשובתך בברכה

מנהל פורום צוואר הרחם