דימום בין וסתי ובדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/10/2020 | 01:10 | מאת: אנונימית

אני בת 30, קצת יותר מחודשיים אחרי לידה (רגילה), לא מניקה, ללא אמצעי מניעה (אף פעם לא לקחתי). לאחר חמישה שבועות מהלידה קיבלתי וסת בפעם הראשונה, ולאחר שבועיים נוספים (מיום תחילת הוסת) הופיעה וסת נוספת (פירשתי את זה כהורמונים של לאחר לידה..). מספר ימים לאחר שסיימתי את הוסת השנייה הופיע דימום בין וסתי קל (נמשך בערך יומיים) ולאחר מספר ימים נוספים שוב הופיע דימום בין וסתי (הפרשות בצבע חום-אדמדם) שנמשך כבר שבוע שלם, כאשר היום הצבע הפך להיות ממש אדום טרי.. (כמו כן, מרגישה משהו בצד שמאל של הנרתיק). לפני כשבוע הייתי אצל רופאת נשים (בדיקה ראשונה לאחר לידה) שבדקה אותי וגינלית - התלוננתי שאני מרגישה משהו מצד שמאל של הנרתיק אך היא בדקה ולא ראתה משהו חריג, חשבה שאולי הרגשתי את צוואר הרחם.. היא נתנה לי הפניה לאולטרסאונד מאחר שבמישוש חיצוני של הבטן הרגישה משהו, אמרה שחושבת שאלו המעיים אבל עדיף לבדוק. לא ממש התלוננתי בפניה על דימום בין וסתי מאחר שהיה קליל מאוד עד לביקור אצלה (הופיע מספר ימים לפני שהגעתי אליה ונמשך כיומיים, והופיע שוב בערב לפני שהגעתי אליה) וכנראה שנתתי חשיבות גדולה יותר למה שהטריד אותי (מה שהרגשתי פיזית בנרתיק), אך כאמור מאז שיצאתי ממנה ההפרשות החמירו והן נמשכות עד היום כאשר היום הצבע הפך להיות אדום טרי (מזכירה, אני כרגע 16 ימים מאז היום הראשון שבו קיבלתי את הוסת השנייה ולכן אני לא בטוחה שזו התחלה של וסת). בעוד מספר ימים יש לי תור לאולטרסאונד (כמו כן הרופאה לקחה בדיקת פאפ אבל התוצאות אמורות להתקבל רק בעוד כחודש), אבל מאחר שאני מאוד לחוצה אשמח לשמוע בינתיים האם זה מצב שיכול להיות נורמלי לאחר לידה בהתחשב בכך שאני לא מניקה (לפני הלידה הזאת ולפני הלידות הקודמות המחזור שלי היה סדיר).. (ברקע - לפני כ-10 שנים הסרה מלאה של הטיירואיד בגלל גידול וטיפול ביוד)

לצערי לא ניתן להשיב לפנייה זו. מטרת הפורום היא להעלות בקצרה בעיות שיכולות לעניין את צבור הקוראים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם