ביופסיה וקוניזציה שאלות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

21/08/2019 | 17:50 | מאת: נעמה

ד״ר גרובר שלום רב, בת 39, ללא ילדים. לאחר שפאפ יצא לא תקין hgsil and hpv 16 נעשתה קולופוסקופיה ונלקחה ביופסיה. להלן תשובת הביופסיה: high-grade squamous intraepithelial (lesion (hsil, cin2-3 transformation zone present עוד כשעשיתי את הקולופוסקופיה נקבע תור לקוניזציה לעוד 20 יום. אבקש לברר עימך כמה שאלות כי אני מאוד חוששת ולחוצה מהקוניזציה ומהמצב בכלל בעיקר בגלל שעדיין לא הייתי בהיריון. 1. האם מדובר במצב סרטני או במצב שמא אפשר לטפל באופן יעיל במצב זה כך שלא ישארו שאריות? 2. האם לפי התרשמותך מתוצאות הביופסיה נדרשת פעולת קוניזציה עמוקה או שטחית? 3. האם יש סכנה ללידה מוקדמת בתוצאות כמו שלי. אני מאוד חוששת מהעניין הזה? 4. ייתכן וארצה לשאוב ביציות בעתיד הקרוב. האם זה אפשרי או שבגלל קוניזציה לא ניתן יהיה לנסות לשמר פיריון. 5. האם צוואר הרחם חוזר לעצמו? מתארך שוב ככל שעובר זמן? 6. למה נדרשת בדיקה של הרקמה שמוציאים לאחר קוניזציה? האם ייתכן סרטן??? 7. התור לקוניזציה נקבע לעוד 20 יום (אין תורים מוקדמים) האם אין חשש שבזמן הזה המצב יוחמר ? אני מתנצלת על ריבוי השאלות, אני פשוט מאוד לחוץ ואין כמעט מידע על הקוניזציה והשלכותיה. אודה לך אם תוכלי להפיג מעט מחששותיי. אני מתקשה להירדם בלילה וההמתנה והלחץ מורטי עצבים. בברכה ובהערכה רבה על פועלך בפורום.

21/08/2019 | 17:52 | מאת: נעמה

לציין שהיה כתוב בביופסיה צוואר רחם 6-12.

21/08/2019 | 18:30 | מאת: נעמה

ד״ר גרובר, להלן תשובת הביופסיה במלואה מאחר ופספסתי כמה דברים: אבחנה ופרטים קליניים: pap: hgsil and hpv 16 חומר לבדיקה: צוואר הרחם - שעה 6+12 בדיקה מאקרוסקופית: ״התקבלה צנצנת מסומנת בפרטי נבדקת ובה 2 קטעי רקמה אפורים בקוטר 0.4 ס״מ ו-0.5 ס״מ, בנוסף התקבל חומר רירי בנפח 0.4 סמ״ק. בדיקה מיקרוסקופית: :cervix, 6+12, biopsy high-grade squamous (intraepithelial lesion (hsil, cin 2-3 transformation zone present ובנוסף, snomed: T-83000, M-74008 מה אומרים ה- T וה-M? אודה לתשובתך.

1. לא מדובר בסרטן. ניתן לטפל בכך באופן יעיל. 2. לא ניתן להתרשם ללא בדיקה. 3. הסכון הוא מהקוניזציה, לא מהתשובה. 4. אפשרי 5. הצוואר עובר תהליך של ריפוי 6. הבדיקה נדרשת הן לצורך איבחון והן לצורך טפול. 7. השינויים בצוואר קורים לאורך שנים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

כמפורט למטה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

22/08/2019 | 09:02 | מאת: נעמה

ד״ר גרובר, ראשית תודה שענית לכל שאלותיי. שנית, אודה לך אם תוכלי להסביר לי מה המשמעות בביופסיה לתיאור הבא: snomed t-83000 m-74008 בכבוד רב

מנהל פורום צוואר הרחם