יבלות קונדילומה בהריון

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/05/2019 | 18:01 | מאת: נועה

שלום רב, אני בשבוע 38 להריון וגיליתי שיש לי יבלות בשפתיים החיצוניות, האם זה יעיל לטפל ביבלות אלו בלייזר בהתחשב לשבוע ההריון? אני עלולה ללדת כל יום מאחר וכבר קיימים צירים לא סדירים. והאם עדיף לעשות ניתוח קיסרי מאשר לידה וגינאלית עקב חשש להידבקות העובר בתעלת הלידה? אינני יודעת אם קיימות יבלות בתעלת הלידה מאחר ועוד לא נבדקתי ע״י רופא מכיוון שאין תורים פנויים. תוך כמה זמן מהסרת היבלות ניתן להחלים מהמחלה?

לייזר- יעיל. אין המלצה לניתוח קיסרי במקרה זה. ההחלמה היא מיידית: בתום הטפול אין קונדילומה. אזור הכוויה מגליד בתוך כשבוע ואחכ יש לעקוב שאין הישנות. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם