הסרת חלק מהנרתיק בזמן כריתת רחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

18/03/2019 | 17:12 | מאת: גליה

ד"ר שלום, בת 38 + 2 בנות, ברקע 2 ניתוחים קיסריים, פלוס אנדומטריוזיס- במהלך 2018 עברתי ניתוח לפרוסקופי להפרדת הדבקויות מאז עם כאבים חזקים במותן שמאל. ב2008 עברתי 2 קוניזציות ולאחר מספר שנים של מעקב תקין, הופיע ב 2018 HSIL בפאפ עם HPV16 . ב Ecc נמצא cin. ובאוקטובר 2018 עברתי קוניזציה שלישית אשר לא הדגימה דיפלאזיה ברקמה שהוסרה. בינואר האחרון עברתי ביןפסית מעקב אשר הדגימה HSIL חוזר ללא אפשרות דגימה של תעלת הצוואר. ההמלצה הגורפת של הרופאים הינה כריתת רחם אך מאחר ואני מאד מאד מתלבטת העלו בפניי גם את אופציית הטראכלקטומיה. האם זה נכון שבכדי למנוע הישנות של התאים, עדיף להוריד עם כריתת הרחם גם חלק מאד קטן של הנרתיק? האם עדיף להתנתח אצל אונקו גניקולוג? מהם סיכויי ההישנות במקרה ואכרות את הצוואר בלבד ?

- כריתת הרחם בדיספלזיה צווארית חוזרת, איננה מחייבת כריתה של הנרתיק. - אין הכרח - לא מדובר בהישנות כי אם בהוצאה לא שלמה של הנגע. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם