הריון עודף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/12/2008 | 22:31 | מאת: אילת

אני נמצאת בשבוע 41+2. ההריון שלי תקין ולא נראית עד כה מצוקה עוברית. המוניטור תקין, המשקל, בדיקת השתן ולחץ הדם וכן כמות מי השפיר. אין לי צירים סדירים וגם לא פתיחה. צוואר הרחם מחוק 60 % וקיים מצג ראש 2-. באופן כללי מצב העובר מוגדר על פי בית החולים מצויין. עם זאת על פי מדיניות בית החולים בעוד יומיים ימליצו לי על זירוז לידה. באופן אישי איני רואה כל סיבה לבצע זירוז כל עוד המצב תקין. עם זאת אם אסרב לזירוז אהיה בבית במהלך סוף השבוע בתחושת אי וודאות לגבי מצב העובר. ברצוני לדעת עד כמה מהר יכולה להתפתח מצוקה עוברית ובאופן כללי מהו הדבר הנכון לעשות במצב כזה. אשמח לתשובת כם המהירה. המון תודה

02/12/2008 | 23:46 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום אילת היקרה לאור עליה בשכיחות מות עובר בתוך הרחם לאחר שבוע 41 ובמיוחד לאחר שבוע 42 מקובל במרבית בתי החולים בארץ ובעולם להשרות לידה. הדבר נבדק במספר רב של מחקרים שהראו שהתוצאות טובות יותר בקבוצת השראת הלידה בוודאי מעל שבוע 42+0. עם זאת כל זמן שהמצב תקין ניתן גם להמתין תוך נטילת סיכון קטן אך קיים. המלצתי: לא להמתין מעבר לשבוע 42.העובר לא מרויח דבר משהות נוספת ברחם מעבר לשבוע 42 בהנחה שגיל ההריון וודאי. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה