ציסטה בחבל טבור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/04/2007 | 18:05 | מאת: איילת

שלום רב , בסקירת מעקב בשבוע 29 התגלתה ציסטה בחבל טבור בגודל 6X9 מ"מ באזור האינסרציה של חבל הטבור אל דופן הבטן. אין זרימה בממימצא , הרופא חושב אולי זו פסיאדו ציסטה. אולטראסונד לשלילת מומים יצא תקין. בדיקת מי שפיר הראתה שלעובר טרנסלוקציה כרומוזומלית זהה לטרנסלוקציה של אביו ( טרנסלוקציה מאוזנת - אביו בריא ). כרגע הופנתי לבדיקת אקו לב עובר ובדיקת מוניטור שבועית. תוכל בבקשה לומר לי מה משמעות הממימצא , מכיוון שהחומר שהצלחתי לראות באינטרנט בנושא זה אינו מבשר טובות בלשון המעטה. הריון זה הינו הריון יקר ביותר לאחר 8 הפלות , אחת בחודש שישי. תודה רבה.

12/04/2007 | 20:39 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום לאיילת ציסטה בחבל הטבור יכולה להיות "true" או "pseudo" אך ההבחנה הסופית ממילא נעשית רק בבדיקה פתולוגית לאחר הלידה ומבחינתך זה לא משנה. הסיבה שהופנית לבדיקות כולל דיקור מי שפיר סקירה למומים ואקו לב הינה בגלל האסוציאציה בין ממצא זה לבין מומים או בעיות כרומוזומליות - בעיקר טריזומיה 18. העובדה שלעובר נמצאה טרנסלוקציה מאוזנת כמו לאביו כנראה אינה קשורה לעניין והינה ממצא מקרי. העובדה שהדיקור למעשה תקין והסקירה למומים גם היא תקינה הינה מעודדת, אך חשוב להמשיך לעקוב אחר העובר גם מבחינת גדילתו בתוך הרחם, כמות מי השפיר, וכן מבחינת הניטורים וכן לשקול לחזור על סקירה מכוונת למומים בשלב מעט יותר מאוחר. אם כל ההערכה תהיה תקינה תוצאות ההריון צפויות להיות טובות במרבית המקרים. שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה