תינוק שנולד עם דימום מוחי צהבת ריאות לא מפותחות לב

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/03/2016 | 14:22 | מאת: אהובה

שלום, שמי אהובה בת 17 נורא מודאגת לגבי מצבו של התינוק החדש שנולד לדודה שלי, רקע קצר: דודתי סבלה ממיעוט מי שפיר ונאמר לה פשוט להרבות בשתיית מים. התינוק נולד בלידה רגילה במשקל תקין 3.200 אבל כ17 ימים לפני הזמן(היה אמור להיוולד ב25.3 אך נולד ב9.3), לאחר הלידה הבינו שהוא אינו נושם בכוחות עצמו (הריאות לא מפותחות מספיק) ושמו לו מכשיר הנשמה כמו כן גילו אצלו דימום מוחי מיד(לא ידוע לי מה חומרת הדימום ) כמו כן ליבו מוגדל בהרבה מהנורמה והכליות גם כן וגם סובל מצהבת, הכבד מוגדל גם פקח את עינייו לראשונה לאחר כשבועיים מיום הלידה. אני נורא לחוצה מהמצב של התינוק, האם הוא ישרוד? הרי הוא לא נולד פג אז למה כל הסיבוכים האלה? האם בעתיד הוא בהכרח יסבול ממום כלשהו או בעיות נוירולוגיות? והאם הלידה המוקדמת מציינת עובדה שהתינוק סבל כבר ממום כלשהו בעודו ברחם שהרופאים לא הצליחו לעלות עליו? תודה מראש

שלום אהובה הדאגה שלך נוגעת ללב אבל לצערי אין לי כלים לענות על שאלתך. אני מניחה שהיילוד עובר ברור מקיף ותדעו כשדברים יתבהרו. בריאות שלמה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה