מומים שנגרמים בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/05/2014 | 12:35 | מאת: קרן

שלום, בת 39, בהריון רביעי, שלושה ילדים בריאים, כרגע בשבוע 9, נצפה דופק. היות והיה לי דימום שנראה כמחזור לפני כחודש, גיליתי את ההריון רק לפני 10 ימים. יש לי חששות גבוהים שגרמתי נזק לעובר, היות ובשבוע שישי שהיתי בטיול בחו"ל, חליתי והיה לי חום, בסביבות 39.2.נטלתי בשתי הזדמנויות כדור אחד של בונדורמין, 2 כדורים של אקמול פוקוס יום אחר יום ובנוסף הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה שבארץ אמרו לי שהיא שוות ערך לאוגמנטין. בנוסף, בשבוע חמישי עשיתי החלקה (שנקראת קראטין)במספרה שגרמה לי לצריבה זמנית בעיניים. כמו כן, הייתי לפחות שלוש פעמים ברכבת הרים ופעמיים בסאונה. שאלתי היא לגבי אילו מומים יכולים להיגרם, מה הסיכוי ובאילו בדיקות ניתן לאתר מומים אלו. האם בבדיקת סיסי שיליה ניתן לאתר או שרק דברים גנטיים... סליחה על האורך ותודה רבה.

11/05/2014 | 16:57 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי קרן לגבי בטיחות של תרופות בהריון יש מרכז טרטולוגי באסף הרופא וגם בהדסה שניתן לפנות אליהם טלפונית והם יתנו לך ייעוץ מסודר על תרופות בהריון. אוגמנטין נחשב בטוח בהריון. כך גם בונדורמין בנטילות בודדות. גם קראטין ורכבת הרים לא ידועים כגורמים לבעיה. סאונה לא מומלצת אם השהות היא ממושכת והטמפרטורה חמה מאד שכן יכולה לגרום להתעלפות אימהית. חום גבוה בתחילת הריון יכול להוות בעיה כתלות במזהם שגרם לחום. יש זיהומים בעייתיים כמו cmv ויש אחרים שהינם חסרי חשיבות. כדאי לפנות לרופא המטפל שלך לבירורים אלה. אם חלילה יש לעובר בעיה ניתן לגלות את חלקן בסקירות מערכות ואקו לב. דיקור מי שפיר בודק בעיות כרומוזומליות/גנטיות ולא אחרות. בנוסף ייעוץ גנטי מומלץ לאור גילך. שיהיה בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה