שחלה מוגדלת ודחיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/07/2020 | 10:27 | מאת: סוזי

קבלתי מחזור אחרון ב4/6 בתאריך 29/6 הייתי אצל רופא נשים ואמר לי ששחלה ימנית אצלי מוגדלת ולא רואה שאני בהריון. שבוע אחרי עשיתי בדיקת הריון ביתי ויצאה חיובית והשבוע עשיתי גם בדיקה יצאה חיובית האם בגלל שהייתה לי שחלה מוגדלת זה אומר שהריון לא תקין? יש לציין שאני סובלת כבר שבועיים מדחיפות במתן שתן כל כמה דק' רצה לשירותים ה הגיוני?

19/07/2020 | 19:38 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

סוזי שלום, יש להבדיל בין 2 מצבים: 1. שחלה מוגדלת- תיתכן משנית להריון עקב גופיף צהוב שמחזיק את ההריון. יש לבצע הערכה של השחלה ב-US לא רק את גודלה אלא גם את מרקמה. לרוב לא מדובר בממצא המשפיע על ההריון. ממליצה לפנות לבדיקת רופא נשים חוזרת בנושא זה. 2. דחיפות במתן שתן- שכיחה בהריונות אך גם תיתכן משנית לדלקת בשתן. יש להשלים תרבית שתן בקופ"ח לשלילת דלקת בשתן. מומלצת נטילת חומצה פולית בתחילת ההריון. בהצלחה!

07/08/2020 | 03:18 | מאת: דניאלה

היי אהובה, נאמר לי אותו דבר . אם אני (בעזרת השם כן בהריון..) מתי לבצע בדיקה ביתית? מתי את ביצעת?

07/08/2020 | 03:22 | מאת: דניאלה

אני רק אציין במחזור שלי היה ב17/07 בדיקת האולטרסאונד הייתה ב 05/08 נאמר לי שאין הריון , יש שחלה שמאלית מוגדלת ויש גופיף צהוב בשחלה השמאלית בדיקת השתן והדם יצאו שליליות אני מרגישה מיום הביוץ עד היום (כבר שבוע) התכווצויות ברחם יכול להיות שביצעתי מוקדם מידי את האולטרסאונד? את בדיקת הדם והשתן?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה