סקירה שניה- לחץ דם ברקע והאמרה של חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/06/2020 | 15:40 | מאת: דנה

שלום, אמש ביצענו סקירת מערכות שניה ואני קצת לחוצה מהתוצאות של האחוזונים בכל הפרמטרים יצאו כ-65% . בנוסף הודגם פער בין ממוצע גיל ההריון לפי HC ו-FL (12 שבועות) לבין גיל ההריון בפועל (12+6). אנחנו מודאגים בהתחשב ברקע של ההריון. האם האחוזונים האלה תקינים? נראה קצת נמוך ומלחיץ, האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות? יחסים מהסקירה: HC\AC- 1.16 AC\Femur- 4.57 BPD\femor- 1.4 HC\bpd- 3.78 ברקע: -גיל הריון: 21+6 (בעת ביצוע הסקירה) -הריון בסיכון גבוה בשל לחץ דם טרם ההריון -חלבון גבוה בשתן (150) ששילש את עצמו מאז הבדיקה הקודמת מלפני חודשיים - לא יודעת אם רלוונטי, הבדיקות קרישיות הראשוניות יצאה קרישיות מעט מהירה מהנורמה - PT INR: 0.93 (נורמה החל מ0.97). PT sec blood- 9.80 (נורמה החל מ- 10.03). PTT בנורמה 26.8 (נורמה החל מ-25 לפי איכילוב) -לא בוצע אולטרסאונד לשליה או לעורקי רחם במהלך ההריון תודה רבה

14/06/2020 | 17:25 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

דנה שלום, לגבי ההפרש בין גיל ההריון למדדים בסק"מ מאוחרת נראה כי מדובר בהפרשים של עד שבוע שלרוב הינם תקינים. (רושם כי הנתונים נרשמו בשאלה באופן הפוך). יש צורך בביצוע הערכה של גיל הריון כולל המדידות בשקיפות העורפית ובסק"מ מוקדמת על מנת להעריך האם המדידות עלולות לרמז על בעיה בגדילת העובר או שלא. בכל מקרה מומלץ לבצע הערכה מסודרת עם רופא/ת הנשים המטפל/ת שלך. מבחינת ההחמרה בכמות החלבון בשתן יש לבצע הערכה מסודרת לגבי מחלת ל"ד שאת סובלת ממנה בהקדם ע"י רופא/ת נשים מטפל/ת בעדיפות להריון בר סיכון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה