הפלות חוזרות והנחיות לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/02/2020 | 22:02 | מאת: מיקי

ערב טוב, מבקשת לשאול לגבי 2 נושאים שונים: אני אחרי הפלה רביעית ורציתי לשאול לגבי בירור הפלות. 1. הריון ראשון כימי 2. הריון שני עובר שהפסיק להתפתח בשבוע 5 (מעולם לא נראה דופק רק הד עוברי). 3. הריון שלישי היה תקין עם הפלה יזומה אחרי תוצאות סיסי שליה בשבוע 12 בגלל נשאות גנטית לcf. שאר הצ׳יפ של העובר היה תקין. 4. הריון רביעי הפסקת דופק בשבוע 9. זה היה הריון ivf+pgd בגלל הנשאות הגנטית לcf. לקחתי תמיכה של 3 אנדומטרין וגינלית ומשבוע 7 בעקבות דופק איטי גם 2 דופסטון ואספירין 75 מג. עשיתי בירור הפלות כבר בעבר, עם תוצאות בדיקות קרישה ואימונולוגיה תקינות, היסטרוסקופיה תקינה (לפני כניסה להריון האחרון), קריוטיפ תקין שלי ושל בעלי וללא בעיות בפרופיל הורמונלי. האם יש המלצה לבדיקה נוספת? אולי זיהומים או משהו אחר? המלצה שונה לגבי תמיכה בהריון הבא? 2. עברתי לפני 3 ימים גרידה. תוך כמה זמן אפשר להיכנס לבריכה/ג׳וזי? ממתי אפשר להשתמש בגביעונית לדימום? האם מומלץ להמתין עם הריון חדש לפני הניסיון הבא? תודה רבה

שלום מיקי. ראשית צר לי שכך הסתיימו ההריונות עד כה. אבל בפועל ההריון הכימי וההפלה היזומה לא נספרים כבעיות. הריון שלא התפתח בשובע 5 גם הוא מצב נפוץ מאוד והפלה מוקדמתקורית בכ 30% מההריונות כך שבפעול זה צרוף רע אבל מעבר לברור המאוד רחב שעשית - לא רואה סיבה לעשות משהו נוסף או לשנות את התמיכה. מקווה שלהבא תהיי בצד הטוב של הסטטיסטיקה. מבחינת הגרידה לאחר סיום הדימום וסדר גודל של כשבועיים אפשר בריכה. אין צורך להמתין עם ההריןו הבא מעבר לווסת הבאה. לא רואה בעיה עם גביעוניות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה