אבנים בכליות בהריון שבוע 29

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/08/2019 | 18:52 | מאת: טליה

שלום רב התאשפזתי בביהח בגלל כאב מותני חריף בצד שמאל ודלקת בשלפוחית השתן . עשו לי us כליות ומצאו הידרונפרוזיס קשה דוצ ואבנים בכליות בשני הצדדים. טופלתי שם בעירוי פפברין ואנטיביוטיקה צפורל. השאלה שלי האם כדאי לקחת כמניעה כדורי פפברין 80mg 3 פעמים ביום למשך 10 ימים? זה ניתן לשיקול דעתי. כרגע איני חשה בכאבים ולא הייתי רוצה לקחת משככי כאבים מחשש לעובר אפילו שזה מותר בהריון לדבריהם.(אפילו מאקמול נמנעת) כמו כן האם אבנים בכליות במידה והם נשארים סטטיים ולא יזוזו מסכנות את ההריון והעובר? תודה מראש

בד"כ אי סיבה למתן פפברין מניעתי משום שהאבן יכולה ליצור התקף בכל רגע נתון גם לאחר מכן. אין כאן אלמנט של מניעה אורכה. האבנים בפני עצמן לא מסכנות את ההריון אלא אם נוצר זיהום/חסימה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה